Šuranji se ponovo okitio medaljom – Ovaj put bronza

HEROJI, NAGRADE, OSTALI SPORTOVI  
Šuranji se ponovo okitio medaljom – Ovaj put bronza

SJAJNE VESTI – PARAOLIMPIJSKE IGRE RIO 2016

Reprezentativac Srbije u streljaštvu, Laslo Šuranji, ponovo se okitio medaljom. Naš strelac je, u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1, osvojio je bronzanu medalju. Prethodno je osvojio zlato u disciplini 50 metara malokalibarskom puškom trostav. Ovo je šesta medalja za naš paraolimpijski tim.

REZULTAT

Laslo Šuranji je u finalu pucao veoma dobro, ali nekoliko gađanja nije „odradio“ kako treba. Uspeo je da ostvari rezultat od 185,2 kruga, što je bilu dovoljno „samo“ za treće mesto. Zlatnu medalju u disciplini malokalibarska puška 50 metara ležećim stavom u klasi SH1 osvojila je Kineskinja Džang Cuiping sa 206,8 krugova, dok je srebrna medalja pripala Abdulu Sultanu Alarijani iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 206,5 krugova.

Medalje koje su do sada osvojene:

Bronzana medalja – Mitar Palikuća
Zlatna medalja – Borislava Perić-Ranković
Bronzana medalja – Nada Matić
Zlatna medalja – Laslo Šuranji
Bronzana medalja + lični rekord – Nemanja Dimitrijević

KO JE LASLO ŠURANJI

Laslo se bavio brojnim sportovima, ali nakon nesreće koja ga je zadesila na letovanju, kada ostaje sa trajnom povredom kičme, Laslo se usresređuje na streljaštvo. Najpre počinje da se bavi rekreativno, ali vrlo brzo treninzi postaju sve ozbiljniji i Laslo 2005. postaje reprezentativac Srbije. Osim brojnih priznanja i obaranja rekorda, ovaj sport donosi mu motivaciju i mogućnost za proširenje vidika.

BRAVO NEMANJA!
SJAJNO!



2 odgovora na temu "Šuranji se ponovo okitio medaljom – Ovaj put bronza"

  1. Pingback: Željko Dimitrijević osvojio zlato i novi rekord, a Milošu Mitiću srebro uz novi lični rekord - Sjajne Vesti

  2. Pingback: Borislava Perić Ranković i Nada Matić "uzele" srebro u dublu - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login