Kako se kandida u potpunosti izbacuje iz organizma

MEDICINA, SAVETI  
Kako se kandida u potpunosti izbacuje iz organizma

SJAJNE VESTI SAVETUJU KAKO DA KANDIDU POTPUNO IZBACITE IZ ORGANIZMA

Kandida je gljivica koja čini element ljudskog tela i prirodno se nalazi u crevima i ustima.

Međutim, česta i obilata konzumacija štetnih namirnica, stres, manjak sna, alkohol i upotreba antibiotika mogu narušiti ravnotežu organizma. To su i najčešći razlozi zbog kog kandida počinje da se razvija.

Kada se jednom nekontrolisano razvije, kandida izaziva veoma neprijatne simptome, bilo da je u pitanju crevne ili vaginalna kandida. Istovremeno, nju je veoma teško iskoreniti, te pri svakom padu imuniteta postoji mogućnost da se kandida vrati.

Postoje načini na koje se kandida može izbaciti iz organizma, ali oni zahtevaju promenu određenih životnih navika i upornost.

1. Promenjenom ishranom

Kandida se efikasno može izlečiti dugoročno promenjenim načinom ishrane. Naime, i vaginalna i crevna, kao i kandida koja se manifestuje osipom kože ili usne duplje, lako se mogu iskoreniti ako se iz upotrebe izbace slatkiši i grickalice, brza hrana, kafa i gazirani napici.

Stres često zahteva upravo ovakvu ishranu, te se kandida efikasno može izlečiti ako se ishrana redukuje, odnosno iz svakodnevnog života izbace sve vrste šećera, od onoh u prerađenoj hrani pa sve do onog u voću.

Kako bi se kandida u potpunosti eliminisala, trebalo bi izbegavati i belo brašno i kvasac, tačnije sve proizvode od testa.

Umesto svega navedenog, potrebno je konzumirati što više povrća, a hleb zameniti krompirom ili pirinčem. Kandida se neće vraćati ni ako se umesto mleka koristi kefir ili sojino mleko, a umesto veštačkih napitaka limunada ili izvorska ili prečišćena voda.

2. Novim načinom života

Svakako, trebalo bi osim ishrane promeniti i druge životne navike kako se kandida ne bi vraćala.

To može biti veoma teško ako je, primera radi, posao stresan ili se jednostavno stvorila navika da se slabo kreće i ne vežba.

Dobra vest je da se svaka nova navika, a naročito vežbanje, usvaja posle 3 nedelje, a tada je put na kome će kandida zauvek eliminisati iz organizma već dobro odmakao.

Istovremeno, kandida se razvija kada se pretprljava svakodnevni stres i psihički pritisak, te nerviranje treba svesti na minimum i truditi se da se živi u miru.

3. Kandida se eliminiše prirodnim lekovima

Naravno, postoje i prirodni lekovi kojima se kandida može eliminisati, a koje možete koristiti uz sve lekove ili vaginalete koje Vam je lekar prepisao.

Tako čaj od žalfije efikasno pomaže i kada je crevne i vaginalna u pitanju – konzumacijom i ispiranjem. Isto važi i za čaj od kantariona, dok vaginalna kandida može biti ublažena tamponom natopljenim kantarionovim uljem.

4. Najbolji prirodni napici protiv kandide

Prirodne napitke koje i sami možete napraviti trebalo bi konzumirati ako želite zauvek da se rešite kandide.

Primera radi, šejk od spanaća, šargarepe i belog luka, začinjen limunom, biće prava vitaminska bomba za Vaš organizam. Osim što jača imunitet, ovaj sok pomaže i da se kandida ukloni.

Isto važi i za sok od čiste šargarepe, kao i limunadu ili vodu sa dodatkom limuna koju treba piti tokom celog dana. Nikako nemojte koristiti vodu kojoj je veštački dodat ukus jer sadrži šećere koji poguduju da se kandida dalje razvije. Okrenite se prirodnim sokovima.

Foto: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login