SMS od bivšega muža

BLOG, ZANIMLJIVOSTI  
SMS od bivšega muža

SJAJNE VESTI
FB BLOG: Katarina Mitić

Datum 19. septembar 2016. godine, vreme 13:36h

Taman da krenem u neko akcijašenje, kad SMS od bivšega muža, oca na moje dete.
Kao i svake godine, čestita mi godišnjicu (ovoga puta 32-ogodišnjicu), evocira prelepe uspomene, šalje poljupce. Naravno, uzvratim istom merom, možda i jače, jer znam da mu treba, da će razumeti. A interesantno, baš je i meni trebalo, dečko mi je na putu.

UVOD

E, brate, ako nešto znam, znam lepo da raskinem i da se razvedem. Ustvari, možda više znam pametno da izaberem te sa kojima ću da raskinem i/ili da se razvedem. Bez ružnih reči, bez vredjanja…sve uz pesmu ili recitaciju, nazdravljanje nekada strasnoj ljubavi. Lepim uspomenama, još boljoj budućnosti (jer zašto bismo se razilazili da ne mislimo da će nam biti bolje). Ma milina jedna.
Ustvari, ti naši počeci kao da su stvoreni zbog srećnog kraja i prelivanja ljubavne strasti u mirnu reku daljeg voljenja bez trzavica. Jer nastavljamo da se volimo i tetošimo lepše nego da smo ostali zajedno. Decenijama.

VAŽNI DATUMI 1

Toliko pozitivne energije razmenjene kroz želje i čestitke o važnim datumima: dan kada smo se sreli, dan kada smo profurali, dan kada smo se kresnuli, dan kada smo se venčali, pa godišnjice susreta, profuravanja, kresanja, braka, raskida, razvoda…
Dan kada smo dobili dete, rodjendan detetov, rodjendan moj, rodjendan njegov, rodjendani njegove, a time i moje dece, rodjendan njegove majke, oca, moje majke i oca (vremenom su na te datume dodate i godišnjice smrti – njegovog oca, mog oca, moje, pa njegove majke).
Dan republike, Dan armije, Nova godina, Božić, Uskrs, Prvi maj, Dan mladosti…

Dan kada nam je zajedničko dete pošlo u školu, kad je završio osnovnu pa pošao u srednju, pa kad je upisao jedan fakultet, pa drugi, pa treći…pa kad je položio prvi ispit, pa dao prvu godinu, pa drugu, pa treću, pa četvrtu, dan kada su njegova, pa time i moja deca položila prvi kolokvijum, pa prvi ispit, pa peti i sedmi i diplomski…

VAŽNI DATUMI 2

Dan kada je sin počeo da se zabavlja sa prvom devojkom, pa drugom, pa trećom (posle smo izgubili evidenciju).. Pa sve tako za ćerke.
Pa lepe želje za godišnji odmor, letnji i zimski, pa za rekreativnu nastavu i ekskurzije, pa za službena putovanja (a putovalo se iha-haj), pa dobrodošlica kad se dodje s puta (a hvala bogu, gde god smo otišli, vratili smo se)…

Dan kada se kupio stan, pa kada se kupio namestaj, pa kad su se kupila kola, pa godisnjica od useljenja, pa godišnjica od iseljenja…
Godišnjica prvog zaposlenja, novih zaposlenja.
Pa cestitanje godišnjice od savladavanja teske bolesti ili umalo teske bolesti.
Pa brojanje godina do penzije (što je zbog promene zakona vrlo izazovna kategorija, pa se ubismo računajući i razmenjujući strahove, nade i očekivanja).

ZAKLJUČAK

Posle me pitaju što se opet ne udam. Pa nemam vremena, ljudi moji. Ne stižem da hendlujem ni ovo što sam do sada zakuvala, a gde su ženidba i udadbe dece, pa unučići, pa polazak u školu…treba sve to istamburati s bivšim.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login