Srbija pobedila Austriju – Fudbal se vratio na velika vrata

FUDBAL  
Srbija pobedila Austriju – Fudbal se vratio na velika vrata

SJAJNE VESTI DONOSE FUDBALERI REPREZENTACIJE SRBIJE

Ako je Moldavija bila slab protivnik ili slučajnost, Austrija je definitivno bila pravi test za „ORLOVE“! Fudbaleri Srbije ostvarili su drugu pobedu u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine. Posle velike borbe i odlične utakmice, sa dosta uspona i padova, Srbija je savladala selekciju Austrije sa 3:2 (2:1). Neverovatno dobru partiju pružio je novi mladi lider Dušan Tadić. Dve asistencije i gol za pobedu su učinak ovog mladog momka. Šta reći, osim da je zaslužio apsolutno najvišu ocenu – DESET!

Utakmicu na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu pratilo je 20.000 gledalaca, a gostujuću ekipu pratilo je oko 200 vernih navijača.
„Orlovi“ su često igrali odličan fudbal, Brz, jednostavan, atraktivan i sve to u režiji magičnog tandema Kostić – Tadić. Naravno tu su i Aleksandar Mitrović, Rukavina, Katai, Kolarov, … Jednostavno rečeno igrao je TIM SRBIJE.

Posle dugo vremena navijači su dobili poklon koji je malo ko očekivao – Reprezentaciju Srbije koja igra FUDBAL!
Srbija ima napad sa kojim može da ostvari velika dela. Sredina terena, vezni igrači deluju dobro, ali može da se dosta toga popravi i uradi kako bi to bilo još bolje.
Međutim, ono što je veliki problem, to je odbrana. Nećemo stavljati ovaj problem po strani nego ćemo istaći da je potrebno poraditi na tom segmentu. Trener Muslin je svestan toga i obećao je „popravku“.

U protivničkoj ekipi sjajnu partiju pružio je Marko Arnautović koji je vrlo lako mogao da donese pobedu Austriji. Prolazio je kroz odbranu veoma lako, šetao se i pravio pozicije. Srećnom uspeli smo nekako da se odbranimo i tako ne dozvolimo pad u igri. Trio ispred našeg golmana Ivanović, Stefan Mitrović i Nastasić definitivno nisu dobro odigrali i tu igru treba popraviti i unaprediti.

Tabela:

1. Srbija 7
2. Irska 7
3. Vels 5
4. Austrija 4
5. Gruzija 1
6. Moldavija 0

U narednom kolu 12. novembra sastaće se: Vels – Srbija, Gruzija – Moldavija i Austrija – Irska.

Pogledajte pregled utakmice u prilogu RTS-a:

IZJAVE TRETNERA I NAJBOLJEG FUDBALERA

– Trener Slavoljub Muslin – umereno i optimistično za nastavak:
„Ima još dosta da se igra, još sedam utakmica. Nismo se još kvalifikovali, mnogo još moramo da radimo, ali napredujemo iz utakmice u utakmicu.“

– Dušan Tadić – kao i uvek, skroman u svojoj izjavi:

STARA PITANJA KOJA SE NE ZABORAVLJAJU

Srbija ima neverovatan broj talentovanih igrača koji u stranim i domaćim klubovima daju svoj maksimum. Klubovima donose bodove, uspehe, odličja, pehare, itd. U reprezentaciji to nije bio slućaj. Nađ fudbal je proteklih godina pao na najniže lestvice u svetu, a pitanja je mnogo.

ZBOG ČEGA:

– su selektori često menjani?
– su stariji igrači uvek bili u prvom planu?
– tim nije delovao kao jedno?
– mlađi nisu dobili šansu?
– se nije čuo glas struke?
– se mladim trenerima poput Veljka Paunovića (ostvario planeratni uspeh sa mladom Reprezentacijom Srbije) nije dala šansa da vode Reprezentaciju?
– …

Ova pitanja ostavljamo i uvek ćemo podsetiti na njih. Takođe, u ovom trenutku idemo dalje, dajemo punu podršku novom timu i gradimo novi fudbal u našoj Reprezentaciji.

Navijači Srbije imaju pravo na PRAVI FUDBAL!

JER, JEDNA JE SRBIJA!
„ORLOVI“ MI SMO UZ VAS! BRAVO!

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login