Novak pobedio Mišu Zvereva u maratonskom meču i prošao u polufinale mastersa u Šangaju

TENIS  
Novak pobedio Mišu Zvereva u maratonskom meču i prošao u polufinale mastersa u Šangaju

SJAJNE VESTI IZ KINE

Posle maratonskog meča koji je trajao dva sata i 23 minuta, Novak Đoković je pobedio Mišu Zvereva. U četvrtfinalu masters turnira u Šangaju naš teniser je slavio rezultatom 3:6, 7:6 (4), 6:3.
Prvi i 110. igrača na ATP listi pružili su partiju za pamćenje. Više je pružio Nemac rođen u Moskvi, koji je igrao fenomenalan tenis. Ovo je bila jedna od najboljih partija kvalifikanta Miše Zvereva. Pored veoma dobrog protivnika Novak Đoković se mučio, ali je ipak pokazao zašto je prvi u svetu i prošao u polufinale.

TOK MEČA:

Novak je bio na ivici da izgubi partiju, nizao grešku za greškom i malo toga mu je polazilo za rukom.

Miša je već u trećem gemu prvog seta osvojio brejk, a potom je u 9. gemu ponovo oduzeo servis Novaku i tako poveo sa 1:0. Bilo je potrebno 40 minuta igre da se na semaforu izspiše rezultat 1:0 za Mišu Zvereva. Zverev je imao vrlo malo načinjenih grešaka i to četiri naspram Novakovih 18.

Poveo je Zverev i u drugom setu 0:2, ali je Novak sledeća dva gema osvojio bez izgubljenog poena. Situacija na terenu se promenila i u sedmom gemu Nole dolazi do preokreta. Drugi put u nizu oduzima servis Zverevu, ali ubrzo protivnik pravi istu situaciju i odlazi se u taj-brejk. Nole je bio priseban, popravio igru, dodao gas i izjednačio u setovima.

U poslednjem setu Nole se u potpunosti vratio u meč. Napravio je brejk u drugom gemu i sačuvao ga do kraja.

Statistika:

– as poeni (5-8)
– dvostruke servis greške (6-1)
– direktni poeni (45-30)
– neiznuđene greške (37-21)

Naredni Novakov rival u polufinalu Šangaja biće Roberto Bautista Agut. Meč se igra u subotu, a 15. nosilac je bio bolji od 9. nosioca Žoa-Vilfreda Conge i pobedio ga rezultatom 6:3, 6:4. U dosadašnjim mečevima Novak je slavio pa je trenutni skor 5:0.

Najbolji teniser sveta na ovom turniru je osvajao titule 2012, 2013. i 2015. godine.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login