Kako da izaberete najbolju noćnu rasvetu za vašu decu?

DECA  
Kako da izaberete najbolju noćnu rasvetu za vašu decu?

SJAJNE VESTI – NOĆNA RASVETA ZA DECU

Sa toliko različitih vrsta rasvete, kako danas da izaberete najbolju za vašu decu i njihove sobe? Da li postoji specijalna rasveta koja bolje utiče na njihove oči, ili uspavljivanje? Ovim tekstom zajedno ćemo istražiti sve što treba za noćnu rasvetu dečije sobe.

Šta je noćna rasveta?

Noćna rasveta, kako i naziv sugeriše, je svetlo koje se ostavlja upaljeno tokom noći. Dizajnirana je tako da osvetljava sobu sa slabim odsjajem, koje ne utiče na spavanje.

Koje su dobre strane noćne rasvete?

Noćna rasveta ima dosta dobrih strana, a neke od njih su:

  • uspavljuje decu koja se plaše mraka
  • pomaže roditeljima da vidi u dečijoj sobi dok deca spavaju
  • omogućava vašem detetu da pronađe svog plišanog medu u toku noći
  • osvetljava postavu za menjanje pelena, u slučaju potrebe tokom noći.

Dobra za decu, još bolja za roditelje

Iako je ova noćna rasveta predviđena za decu, mislimo da mnogo veće koristi od nje mogu da imaju upravo roditelji, a evo i zašto.

Lakše se zaspi

Sa bebom u vašoj kući zagarantovan vam je manjak sna. Uprkos svim mogućim trikovima za uspavljivanje, nova rasveta može najbolje da posluži. Paleći obična jaka svetla tokom noći može da izazove bebin plač, ali može lako da razbudi i roditelje. Efekat obične rasvete utiče na totalnu aktivnost mozga, što dovodi do kasnije otežanog uspavljivanja. Noćna rasveta, koja ima manji intenzitet, će biti dovoljna da vidite sve, a da ne uznemirite vašu bebu i da možete mirno ponovo da zaspite.

Jeftinije su od obične rasvete

Neki roditelji odlučuju da drže upaljeno svetlo tokom cele noći kako se njihova deca ne bi plašila. Iako je ovaj metod efektivan, on crpi mnogo više energije, a račun za struju nikako ne postaje manji! Noćna rasveta koristi manje električne energije, i sijalice za nju ne moraju uopšte da se menjaju.

Vidljivost

Ukoliko imate više dece u istoj sobi, korišćenjem noćne rasvete ne morate da ih budite sve. Isto tako, sprečićete konstantno gaženje po njihovim igračkama, saplitanje i druge nezgode koje mogu da uslede u mraku. Noćna rasveta pruža dovoljno svetla za navigaciju u mraku.

Šta da gledate kada kupujete noćnu rasvetu?

Prvo na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine noćne rasvete je pozicija štekera. Šteker bi trebao da bude bliže samom krevetu vašeg deteta kako bi se postiglo adekvatno osvetljenje. Druga stvar na koju treba da mislite je koje boje će biti rasveta. Prema mnogim istraživanjima, upravo različite boje svetla utiču na san vašeg deteta. Najbolja svetla su narandžasta ili crvena. Da li vam deluju poznato? Trebalo bi, jer upravo ove boje se nalaze na zalasku sunca.

Takođe, eksperti misle da jedina svetlost koju nerođene bebe vide u majčinom stomaku je upravo crvena. Poslednja stvar koju treba da gledate pri kupovini noćne rasvete je da li poseduje tajmer. Tajmer služi kako bi se posle izvesnog vremena, koje vi sami podesite, noćna rasveta sama isključila. Ovim sredstvom, štedite još više električne energije, i navikavate svoje dete na sve veći mrak.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login