Kragujevački kulinari osvojili 2 grand prix-a, 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju na Internacionalnom takmičenju u Makedoniji

NAGRADE, TURIZAM  
Kragujevački kulinari osvojili  2 grand prix-a, 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju na Internacionalnom takmičenju u Makedoniji

SJAJNE VESTI IZ MAKEDONIJE

Na 1. Internacionalnom kulinarskom takmičenju „Makedonija 2016“ koji je održan u u Skoplju od 17. do 18. oktobra učestvovalo je preko 160 takmičara i sudija iz 20 zemalja. Na Skopskom sajmištu takmičari su se nadmetali u raznim kulinarskim disciplinama. Trudili su se da prezentuju svoja umeća i da na najbolji način predstave kulinarska dostignuća svoje zemlje.

Gastronomski eksperti došli su iz Izraela, Švajcarske, Turske, Holandije, Slovenije, Italije, Slovačke, Bugarske, Rumunije i drugih zemalja. Predvođeni master šefovima trudili su se nagrade najmaštovitije i najkreativnije kulinare. Takmičari HoReCa Asocijacije Kragujevac Vladisav Milošević, Uroš Ercegović, Milan Stevanović i Nemanja Milovanović prosto su briljirali. Predvođeni predsednikom HoReCa asocijacije Kragujevac Vujadinom Vujadinovićem i potpredsednikom Vladimirom Arsenijevićem, osvojili su ukupno 7 zlatnih medalja, 1 srebrnu i 2 šampionska pehara. Nagrade su osvojili u kategoriji „Nacionalno jelo na moderan način“ i u najtežoj kulinarskoj disciplini „Black Box“!

„Ovo je još jedan veliki uspeh za nas. U svim disciplinama osvojili smo zlatnu medalju, a u dve smo bili najbolji i jedini smo tim koji ima 2 Grand Prix-a. Obzirom da smo posli sa samo 4 takmičara, a da je Albanija, primera radi, imala 23 takmičara i mentora koji je jedan od najboljih kulinarskih stručnjaka u Evropi, za nas ovo predstavlja veliko dostignuće!“ – naglasio je Vujadin Vujadinović.

HORECA PRERASLA U PRIZNATU I POŠTOVANU ASOCIJACIJU ŠIROM SRBIJE

Profesor Vladimir Arsenijević nije krio zadovoljstvo postignutim uspesima:

„Presrećan sam što imamo ovakve mlade kulinare i izuzetnu motivaciju da nastavimo dalje u pobedničkom duhu. Priključuju nam se mladi kulinari iz Beograda, Vojvodine i ostalih gradova Srbije. To je dokaz da je HoReCa asocijacija Kragujevac prerasla u priznatu i poštovanu asocijaciju širom Srbije, ali i sveta. Dodeljena su nam priznanja iz Italije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Švedske i Makedonije i izuzetno nam je drago što je Kragujevac postao prepoznatljiv u visokim gastronomskim krugovima.“

SJAJNE VESTI čestitaju na osvojenim nagradama sa željom da kontinutitet prezentovanja svoje zemlje HORECA i dalje nastavi!

BRAVO!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Kragujevački kulinari osvojili 2 grand prix-a, 7 zlatnih i jednu srebrnu medalju na Internacionalnom takmičenju u Makedoniji"

  1. Pingback: Nastavak zlatne serije - Kragujevački kulinari osvojili Istanbul! - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login