Zaradite radeći ono što volite – izaberite ketering!

HRANA, POSAO, SAVETI  
Zaradite radeći ono što volite – izaberite ketering!

SJAJNE VESTI O KETERINGU KAO POSLU

Zamislite svet u kome bi svako radio ono što voli. Obavljao sve one stvari koje mu idu od ruke, bavio se onim u čemu je dobar. Zvuči vam pomalo nemoguće i utopijski, pogotovo ako imate u vidu vaš trenutni posao koji je daleko od željenog? Maštanje je jedno, a realnost drugačija, često surova. Neretko se osetimo isfrustrirano radeći poslove koji nas ne ispunjavaju. Svesni smo da smo ipak donekle bespomoćni, jer koliko god loši oni bili, ti poslovi nam ipak omogućuju kakvu-takvu egzistenciju. A na kraju meseca je jedino to bitno, zaraditi dovoljno za račune i poneko sitno zadovoljstvo.

Ipak, zašto bi moralo biti sve tako crno? Ne kaže se bez razloga da je svako kovač svoje sreće. Zato pokušajte da se setite šta je ono u čemu vi uživate i smelo se odlučite da od toga napravite svoj novi posao. Ukoliko ste organizovani, a pritom vas, između ostalog, opušta kuvanje, možda čak i uživate u spremanju svakakvih jela, kuhinja vam nije uopšte mrska, onda imamo predlog za vas.

Da li ste već imali susret sa uslugom pripremanja i dostavljanja hrane? Da li vam ketering zvuči kao nešto u čemu biste mogli okušati sreću? Ako ste vešti, sposobni i zaista predano razmišljate o nekoj ozbiljnoj poslovnoj ideji, ketering bi mogao vrlo lako postati vaša nova zanimacija.

Kako sprovesti ovu ideju u delo?

Ono što bi valjalo odmah na početku spomenuti kad je u pitanju ovaj posao, to je da ketering nije ni blizu pukom pripremanju hrane za najmilije subotom uveče. Naprotiv, ketering je vrlo ozbiljan posao i poput drugih obaveza zahteva da mu se potpuno posvetite. Samo tako možete da očekujete i ozbiljnu zaradu i što je bitnije širenje vašeg biznisa. To uopšte ne treba da vas uplaši, ipak tome i treba da težite. Treba da od početne dodatne zarade dođete do male firme kojoj može da se posveti cela porodica.

Koliko god širili posao, u osnovi će mu uvek biti kuvanje, a to je vaša strast. Pomislite na sva ona usputna usavršavanja, nikad nije kasno da proširite svoja dotadašnja znanja. A kao i u svakom poslu i ovde će u prvi plan izbiti sve vaše dobre, ali i loše strane.

Za sam ketering dobro bi bilo, pored kuvanja naravno, da znate i kako ostati hladne glave kad su kritične situacije u pitanju, da se ne bojite odgovornosti, da umete biti autoritativni, ali i komunikativni, jer u ovom poslu ste uvek upućeni na ljude. Takođe, budite svesni da je tržište ogromno i konkurencija je velika, ali to treba samo da vas nagna da budete prodorni i da potražite i svoje mesto.

Koliko god da na početku možete uložiti, vidite da ipak budete obazrivi i da svaki korak planirate pažljivo. Ketering pokriva dosta široko polje, obuhvata pripremu jela, pića, slatkiša, organizaciju svih vrsta događaja, prevoz hrane uz mogućnost iznajmljivanja odgovarajuće posluge i još mnogo toga. Dakle, ovako obimna delatnost uz ozbiljan rad i zadovoljne mušterije vrlo lako može da se pretvori u posao kojim ćete zameniti dosadašnju monotoniju.

Razmislite o ovoj ideji kad naletite na neku reklamu gde se pominje ketering. Zašto to ne biste sledeći put bili vi i vaš oglas?

Foto: pixabay.com

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login