Na SP u Slovačkoj Zoran Tanasić najbolji u sudokuu, a Nikola Živanović peti u logici

NAGRADE  
Na SP u Slovačkoj Zoran Tanasić najbolji u sudokuu, a Nikola Živanović peti u logici

SJAJNE VESTI IZ SLOVAČKE

Od 16. do 23. oktobra su u Slovačkoj održana svetska prvenstva u rešavanju logičkih zadataka i sudokua za 2016. godinu. Naša Reprezentacija otišla je na SP u oslabljenom sastavu. Međutim i pored tih problema pojedinačni uspesi nisu izostali. Zoran Tanasić je u sudokuu bio najbolji u kategoriji preko 50 godina i tako osvojio zlatnu medalju. Nikola Živanović je u rešavanju logičkim zadataka ostvario svoj najbolji rezultat osvojivši peto mesto.

„Osećam se sjajno, super! Ovo je ostvarenje mog sna. Učlanio sam se u Savez zagonetača Srbije 2007. godine, i tada sam počeo da rešavam sudoku zadatke. Godinu dana nakon toga, postao sam predsednik saveza, a devet godina zatim i svetski šampion.“ – izjavio je Tanasić u razgovoru za „Blic“.

LOGIČKI ZADACI

Od ostalih takmičara Marko Tanasić je bio sedmi u kategoriji ispod 18 godina. Urlih Fojt iz Nemačke je pobedio dok je Palmer Meben iz SAD-a je bio drugi. Prošlogodišnji prvak Ken Endo iz Japana osvojio je bronzanu medalju.
Ne tako daleko od njih, sa vrlo malom razlikom, na petom mestu bio je naš najbolji takmičar Nikola Živanović. Marko Obradović je zauzeo 48. mesto, Marko Tanasić 52. a Čedomir Milanović 57. Zoran Tanasić je neoficijalno bio 84. što bi po rezultatu bilo 64. mesto oficijalno. U timskom takmičenju opet je najbolja bila reprezentacija Nemačke, ispred reprezentacija Japana i Sjedinjenih Američkih Država, dok je reprezentacija Srbije zauzela deveto mesto.

SUDOKU

U rešavanju sudokua takođe nije bilo novih osvajača medalja. Tit Vunk iz Estonije je popravio prošlogodišnji rezultat i domogao se zlata. Jakub Ondroušek iz Češke je odbranio srebrnu medalju, a prošlogodišnji šampion Kota Moriniši iz Japana je bio bronzani. Naš najbolji takmičar je bio Zoran Tanasić osvojivši 54. mesto i zlatnu medalju u kategoriji preko 50 godina. Čedomir Milanović je bio na 67. mestu, Marko Tanasić na 79. a Marko Obradović na 81. Pobednik timskog dela bila je reprezentacija Češke, ispred reprezentacija Kine i Japana. Reprezentacija Srbije je bez najboljih takmičara zauzela osamnaesto mesto.

Ovo prvenstavo je bilo sa do sada ubedljivo najviše takmičara i to 214 u rešavanju sudokua i 197 u logičkim zadacima.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login