Rukometna reprezentacija Srbije ponovo igra u Nišu

RUKOMET  
Rukometna reprezentacija Srbije ponovo igra u Nišu

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Srpski rukometaši ugostiće Belorusiju u hali Čair, u okviru drugog meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Meč će se odigrati u nedelju, 6. novembra od 17 sati, a karte su besplatne.

Nakon odličnog meča u Poljskoj, kada je naša selekcija zasluženo slavila uz izuzetnu odbranu i precizan napad, porasla su i očekivanja. Novi – stari selektor Jovica Cvetković, imao je samo reči hvale za svoje izabranike. Oni su savladali jednu od najkonstantnijih ekipa u svetskom rukometu. Dugo je srpski tim ređao loše rezultate. Međutim promene su već uočljive, dve nedelje nakon što je ovaj strateg došao na čelo selekcije.

I pored toga što je Belorusija zvanično slabiji tim, kapiten Žarko Šešum je skrenuo pažnju da se ne treba opustiti:

„Treba spustiti loptu. Ponekad je u sportu mnogo teže potvrditi pobedu. Moramo se dobro pripremiti za Belorusiju, koja je na domaćem terenu izgubila važne bodove i sada traži šansu da nadoknadi poraz jer će bodovi kući u ovoj grupi biti presudni. Ali, mi igramo na domaćem terenu i nemamo razloga da ne razmišljamo pozitivno i optimistično, ali sve to treba potvrditi na terenu“.

DARKO IGRA PRED DOMAĆOM PUBLIKOM

Značaj publike i atmosfere u niškom hramu sportova naglasili su svi. Posebno emotivan bio Darko Đukić, rođeni Nišlija, koji će posle dve godine nastupiti pred svojim sugrađanima:

„Očekujem da će u nedelju Čair biti pun. Iako smo pod utiskom pobede u Gdanjsku, očekuje nas nimalo lak posao. Imali smo dugačak put do Poljske, treba se najpre dobro odmoriti, a onda i spremiti za kvalitetan beloruski sastav.“

Iako je ulaz besplatan, karte su obavezne, a na dan utakmice se mogu preuzeti na biletarnici hale Čair.

Evropsko prvenstvo 2018. igraće se u Hrvatskoj, a plasman će obezbediti po dva najbolja tima iz svake od sedam grupa, kao i najbolji trećeplasirani. Srbija se takmiči u grupi broj dva, a pored Poljske i Belorusije, konkurent je i Rumunija, sa kojom Srbija deli prvu poziciju.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login