Fenomenalna hrana, izleti, apartmani – Zlatibor: sve što poželiš

TURIZAM  
Fenomenalna hrana, izleti, apartmani – Zlatibor: sve što poželiš

SJAJNE VESTI PREDLAŽU: ZLATIBOR – SVE ŠTO POŽELIŠ

Bilo da ste rešeni da duži odmor ili samo produženi vikend provedete na nekom umirujućem, a opet mestu punom sadržaja, Zlatibor je pravi izbor za Vas.

Ne samo što ova planina pleni lepotom svoje prirode, već ona daje i mnoge mogućnosti za aktivan odmor. Bilo da rešite da letujete/zimujete porodično, idete sa prijateljima ili partnerom, put na Zlatibor će Vam sigurno dugo ostati u sećanju.

Šta videti: šetnje i jednodnevni izleti

Da li birate Zlatibor leti ili zimi? U svakom periodu godine sigurno je da će Vas ova planina ostaviti bez daha lepotom svoje prirode. Zeleni proplanci ili zimzeleno drveće pod debelim slojem snega… Na ovoj planini uživanje u pogledu je zagarantovano u zaista svakom godišnjem dobu.

Čist vazduh koji ima Zlatibor duguje ruži vetrova, odnosno susretu planinske i morske vazdušne struje koji se odvija upravoiznad njegovih vrhova. Stoga je idealan kako za poboljšanje imuniteta, bilo kod dece ili odraslih, tako i za potpuni odmor od svih obaveza i stresa.

Svakodnevne šetnje doprineće i da se bolje osećate, a sigurno ćete i zimi uživati u skijanju ili sankanju a leti na bazenima. Dokaz da je Zlatibor planina sa sadržajem za sve su i ludi noćni provodi, te sačuvajte malo energije i za večernje časove.

Jednodnevne eksurzije takođe su ono što se redovno toplo preporučuje. Kako je sve blizu, možete povesti i decu sa sobom jer im neće biti naporno. Jedno je sigurno – svima će biti zanimljivo.

Tako možete otići do Višegrada i videti ćupriju na Drini. Inače ovu ćupriju je Ivo Andrić opisao u svom romanu nagrađenom Nobelovom nagradom.

Na nekoliko minuta hoda dalje nalazi se i Andrićgrad, te ne propustite priliku da uživate u ovom divnom mestašcetu.

Drvengrad i vožnja Šarganskom osmicom prava su zabava bez obzira na to koliko Vam je godina. Takođe i put u Sirogojno ostaviće Vas bez daha, pre svega zbog divne prirode. Takođe i zbog autentičnih istorijskih kućica i rukotvorina domaće radinosti, te ga nikako nemojte propustiti.

Šta jesti: hrana u kojoj uživaju sva čula

Koliko god da se zadržite na Zlatiboru, jedno je sigurno – gladni nećete otići.

Veliki izbor domaćih suhomesnatih proizvoda, od pršute do slanine, pružiće Vam uživanje u omiljenim ukusima. Nemojte propustiti da probate ni kajmak i sir. A svim ljubiteljima mlečnih proizvoda preporučujemo da obavezno probaju domaće kiselo mleko, cara svih ukusa.

Komplet lepinja, jagnjetina i riba biće pravi izbori za Vaša glavna jela, a na kraju se zasladite domaće pravljenim džemovima i slatkim, uz čašu domaćeg soka.

Shvatićete da nikad bolje u životu niste jeli, te ćete poželeti ili da se vratite ili da produžite svoj boravak.

Gde odsesti: apartmani Zlatibor

Kada birate smeštaj, predlažemo da Vaš izbor postanu apartmani Zlatibor, pre svega zbog prave udobnosti koju ćete u njima osetiti.

Iako bogata hotelima, ova planina se zapravo najbolje da osetiti ako birate boravak koji će činiti da se osećate kao kod kuće. Baš zato će apartmani na Zlatiboru biti pravi izbor za Vas.

Sem toga, moći ćete da raspolažete vremenom u toku dana onako kako Vi zamislite. Tako, umesto da budete ograničeni hotelskim obrocima, radije ručajte u restoranima ili sami spremajte hranu, što će Vam takođe omogućiti apartmani Zlatibor.

FOTO: pixabay.com

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Fenomenalna hrana, izleti, apartmani – Zlatibor: sve što poželiš"

  1. Pingback: Jesen na Zlatiboru: sjajna ideja, a i isplati se | Skockajte budžet

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login