Vaterpolo reprezentacija Srbije „potopila“ Rumuniju

VATERPOLO  
Vaterpolo reprezentacija Srbije „potopila“ Rumuniju

SJAJNE VESTI NA STARTU SVETSKE LIGE

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Rumunije ubedljivim rezultatom 19:8 (6:0, 5:1, 1:5, 7:2) na startu Svetske lige. Srbija je meč odigrala u Kragujevcu protiv selekcije Rumunije u podmlađenom sastavu.

Reprezentaciju je prvi put vodio novi kapiten Filip Filipović. U sastavu su bili Drašović umesto Jakšića, V. Rašović umesto Prlainovića dok je Strahinja Rašović dobio prednost u odnosu na Ćuka.
Već posle prvog poluvremnea rezultat je bio 11:1 i bilo je jasno ko je pobednik. Treća četvrtina je poslužila za malo opuštanje, dok je poslednja odigrana za dušu publike.
Do kraja utakmice odlični Strahinja Rašović i Subotić su rešetali mrežu, a Randjelović postigao lep gol za konačnih 19:8.

STATISTIKA

Bazen: SC Park, Kragujevac
Gledalaca: 500
Sudije: Van der Lo (Holandija), Kikališvili (Gruzija)
Igrač više: Srbija 8 (4), Rumunija 11 (4)
Peterci: Srbija 1 (1)

SRBIJA: G.Pijetlović, Mandić, S.Rašović 4, Ranđelović 1, Subotić 3, D.Pijetlović 3, Ubović, Aleksić 4, Drašović 1, Filipović 3, V.Rašović, S.MItrović, B.Mitrović. Selektor: Savić.

RUMUNIJA: Popesku, Radu 1, Negrean 1, Mihnea 2, Viktor, Priotesa 1, Fulea 1, Ćovanu, Renes, Oanta,Giban 2, Vraceanu, Kretu. Selektor: Stanojević.

IZJAVE

Selektor Dejan Savić:

„Predstavio se na lep način olimpijski šampion. Nadam se da ćemo i dalje igrati širom Srbije pred ovakvom publikom. Igra očekivana, okrećemo se Nemačkoj.“

Kapiten Filip Filipović:

„Lepa atmosfera, hvala Kragujevčanima. Počeli smo nešto novo, videćemo dokle ćemo stići. Uvek smo najveći protivnici sami sebi i kad na to ne mislimo dogadja nam se pad kao u trećem delu.“

Duško Pijetlović:

„Došli su da izgube. Pali smo u trećem delu što je očekivano i baš mi je žao Baneta Mitrovića jer je zbog naše loše odbrane primio veći broj golova.“

Specijalni gost su bili Goran Nikolić maratonac koji trči u himanitarne svrhe i fudbaleri Radničkog iz Kragujevca.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login