Pobeda za prvo mesto u grupi „Ivan Lendl“

TENIS  
Pobeda za prvo mesto u grupi „Ivan Lendl“

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Na najbolji mogući način okončano je takmičenje u grupi „Ivan Lendl“ na završnom mastersu u Londonu. Naš najbolji teniser je grupnu fazu takmičenja završio sa maksimalnim učinkom.
Novak Đoković je pobedio Davida Gofana rezultatom 2:0 (6:1 i 6:2) i osvojio prvo mesto u svojoj grupi. Ovo je ujedno i 750. pobeda u karijeri. Gofan je došao kao zamena Gaela Monfisa koji je morao da odustane zbog povrede.

Prva pobeda nad Timom i druga nad Milošem Raonićem bile su odličan uvod i veliko rasterećenje pred ovaj treći meč.
Što se tiče ovo duela, Nole je relativno rutinski odradio meč i ostao na svom nivou igre. Srpski teniser je u celom meču pokazao vrhunski nivo igre. Imao je sjajanu realizaciju svog servisa i odličan je bio na servisu protivnika. Uzeo je čak četiri brejka, dok je Gofan samo jednom tokom meča imao priliku da oduzme servis braniocu titule. Međutim tu mu nije pošlo za rukom tokom jednog sata i devet minuta igre.

IZJAVA

„Danas sam se osećao najbolje u poređenju sa prethodnim mečevima. Podigao sam nivo igre i kvalitet svog tenisa. To je dobar znak pred završnicu turnira“, izjavio je Novak posle meča.

STATISTIKA

– as poeni (3-1)
– dvostruke servis greške (4-4)
– direktni poeni (7-11)
– neiznuđene greške (17-21).

Novak je petostruki šampion Masters kupa i branioc titule na ovom završnom masters turniru.
On će kao prvoplasirani tesniser iz svoje grupe, u polufinalu završnog turnira u subotu igrati protiv tenisera koji zauzme drugo mesto u grupi „Džon Mekinro“. Protivnik će biti poznat tokom današnjeg dana, a situacija je vrlo neizvesna.
Rasplet u grupi „Džon Mekinro“ odrediće Noletovog rivala. U ovom trenutku skoro je nemoguće predvideti ko će zauzeti drugo mesto i postati Novakov rival u subotnjem polufinalu. Po našem mišljenju najrealnije je da to bude Kej Nišikori koji defitivino pruža jako dobru igru na ovom turniru.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login