Novak Đoković poražen u finalu završnog masters turnira u Londonu

TENIS  
Novak Đoković poražen u finalu završnog masters turnira u Londonu

NOVAK ĐOKOVIĆ GODINI ZAVRŠAVA NA DRUGOM MESTU NA ATP LISTI

Novak Đoković nije uspeo da pobedi Endija Mareja i odbrani titulu na finalu završnog mastersa u Londonu. Poražen je rezultatom 0:2 (3:6 i 4:6)
Srpski teniser je ovu godinu završio na mestu broj 2, odmah iza Endija Mareja koji je u ovom trenutku definitvino najbolji teniser sveta. Meč odluke, kako su ga mnogi nazivali, odigran je u O2 areni, a trajao jedan čas i 42 minuta.

TOK MEČA

Novak je odlično krenuo, sa ubedljivim servis gemovima i sigurnim udarcima. Nedugo potom sve je stalo, ređale su se neiznuđene greške. Teniseri su u prvoj polovini ovog seta bili ravnopravni na terenu. Novak je do prve brejk lopte stigao tek u šestom gemu drugog seta, i odmah ju je iskoristio za ribrejk. Ipak, to je bilo suviše kasno, jer je Marej imao još jedan brejk viška. Mari je od početka do kraja bio vrlo koncentrisan, što je nedostajalo našem teniseru. Čim je Novak popustio početni polet, krenuo je sa greškama. Do brejk lopti je prvo stigao Mari, i iskoristio je za 5:3, što mu je posle donelo osvajanje prvog seta.
Na početku drugog seta Mari ponovo oduzima servis Novaku, koji je uspevao da izgradi poene i promenama ritma da nekako ugrozi protivnika, ali bi se to na kraju završavalo nekarakterističnim greškama.
Novak je kasno upalio pri rezultatu 4:1, bio je spreman da krene na sve ili ništa. Uspeo je, vidno rasterećen, da vrati jedan brejk i da zapreti. Ali to nije bilo dovoljno za preokret. Uspeo je čak da spasi 2 meč lopte ali treća je presudila. Svetski broj 1 je Endi Marej.

STATISTIKA

– as poeni (1-3)
– dvostruke servis greške (0-3)
– direktni poeni (13-13)
– neiznuđene greške (30-15).

IZJAVA

„Ne mogu da budem nezadovoljan sezonom koja je za nama. Ponosam sam na toliko toga što sam učinio, naročito tokom prvih šest meseci. Endi je definitivno najbolji u ovom trenutku i potpuno zasluženo se nalazi na poziciji broj 1. Danas je igrao odličan tenis, posebno u najbitnijim trenucima. Sve čestitke njemu i njegovom timu“ – izjavio je Novak na završnoj ceremoniji.

Endi Marej je postao 17. teniser u istoriji koji sezonu završava na vrhu ATP liste.
Ovim mečom Novak je i zvanično stavio tačku na svoju četrnaestu profesionalnu sezonu u kojoj je osvojio sedam titula (Doha, Australijen Open, Indijen Vels, Majami, Madrid, Rolan Garos i Toronto).

MAREJU SVE ČESTITKE!

NOLE BIĆEŠ OPET PRVI!
NAPRED NOLE!
SREĆNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login