Srpski teniser Miomir Kecmanović svetski broj 1 na ITF listi

NAGRADE, TENIS  
Srpski teniser Miomir Kecmanović svetski broj 1 na ITF listi

SJAJNE VESTI DONOSI MIOMIR KECMANOVIĆ

Da je Srbija kolevka tenisa dokazuju mladi koji se intezivno bave tenisom već duži niz godina. Pored Novaka Đokovića, Srbija je dobila još jedno ime u svetskom vrhu – tačnije juniorskog svetskog broja 1.

Miomir Kecmanović je novi svetski „broj 1“ na ITF listi najboljih juniora planete. Naša zemlja ima još jednog najboljeg na svetu u „belom sportu“. BRAVO!

Dolazak na prvo mesto, početkom ove nedelje, Miomir Kecmanović je zaradio konstantnim radom i uspesima tokom cele godine. On je nedavno osvojio titulu u Meksiko Sitiju i sa novim bodovima preuzeo prvo mesto na listi najboljih juniora. Miomir je pobedio Portorikanca Duartea Valea sa 2:0 (6:3, 6:0) i ukupno skupio 1400,63 boda, što je bilo dovoljno za novog vladara među juniorima.

Na ITF listi drugo mesto zauzima Grk Stefanos Cicipas sa 1327,50 bodova, a sledi Kanađanin Auger sa 1196.25 bodova. Kecmanović dugo vodi „bitku“ sa Grkom, ali je uspeo da dođe na vrh i tu će sigurno ostati neko vreme. Do kraja godine ima još dosta turnira, pa očekujemo još dobrih mečeva našeg mladog tenisera.

VEĆ VIĐENI ŠAMPION

Podsetimo da je Miomir Kecmanović sjajnim igrama osvojio titulu najboljeg tenisera na nezvaničnom juniorskom prvenstvu sveta na kraju prošle godine.
Takođe naš najbolji juniorski teniser je na kraju avgusta ove godine osvojio juniorski turnir u Merilendu.

Miomir Kecmanović, rođen je u Beogradu 1999. godine, u porodici čuvenih hirurga, prof. dr Dragutina Kecmanovića i doc. dr Maje Pavlov (oboje zaposleni u Kliničkom centru Srbije). Počeci teniske karijere Kecmanovića, neodoljivo podsećaju na početak karijere Novaka Đokovića. Završio je osnovnu školu „Ruđer Bošković“ u Beogradu i sada pohađa onlajn nastavu u Ekonomskoj školi u Pančevu.
Ovaj mladi srpski teniser, počeo je da igra tenis sa samo četiri godine i to u jednom teniskom kampu na Zlatiboru gde ga je odveo deda. Kao teniser je veoma brzo napredovao, osvajajući značajne turnire u državi i inostranstvu. Najbolji je junior Srbije.

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login