„Šankanje“ na Zlatiboru i „Ski opening“ na Kopaoniku

DOGAĐAJI, OSTALI SPORTOVI  
„Šankanje“ na Zlatiboru i „Ski opening“ na Kopaoniku

SJAJNE VESTI – OTVARANJE SEZONE SKIJANJA NA ZLATIBORU I KOPAONIKU

Jedna od naših najpopularnijih planina, koju poseti veliki broj turista bez obzira na godišnje doba, je svakako Zlatibor. I dok čekamo da se izgradi dugo najavljivana gondola, dok se svake godine dosta ulaže u održavanje obližnjeg planinskog centra Tornik i dok se održava trend izgradnje visokoklasnih smeštajnih kapaciteta, ove godine nas očekuje još jedan uzbudljiv festival. Organizovaće ga agencija „Rapsody travel & Events“ uz pomoć hotela „Mona“, „Palisad“ i TO „Zlatibor“. Naravno, kao što ste već navikli, u pitanju je „Šankanje“ pod sloganom „Zima počinje kad mi kažemo!“. Baš tako, ovim festivalom će biti otvorena nova zimska sezona na Zlatiboru.

Naime, u periodu od 15-18. decembra sve posetioce očekuje puno zabave. Procene su da će ove godine biti rekordan broj gostiju iz zemlje i inostranstva. Oni će biti u prilici da uživaju uz ukuse kuvanog vina i rakije. Takođe uz zlatiborske pršuti, sira i kajmaka đuskaju i da prvi oprobaju zlatiborski sneg. Svi oni će biti deo jedne od najvećih zimskih žurki u ovom delu Evrope, a zabavljaće ih Aca Lukas (15.12.), Nataša Bekvalac (16.12.) i Petar Mitić i Andreana Čekić (17.12.). Koncerti će se održati u Sportsko turističkom centru „Wai Tai“. Pored koncerata biće organizovana i brojna takmičenja u skijanju i igrama bez granica na snegu. Za pobednike su organizatori i prijatelji festivala ove godine obezbedili veoma bogat fond nagrada.

„SKI OPENING“ KOPAONIK

Tradicionalno otvaranje nove ski sezone 2016/2017. na Kopaoniku, planirano je za period od 8. do 11. decembra 2016. godine. Ski Opening na Kopaoniku održan je prvi put 2010. godine, sa ciljem da se na simboličan način obeleži otvaranje ski sezone na Kopaoniku. Ski Opening Kopaonik je nakon šest godina postao poznati turistički brend. Prošlogodišnji Ski Opening Kopaonik, za četiri dana privukao je preko 10.000 gostiju željnih dobre zabave.

Što se tiče izvođača za sada je poznato da će na Serbian Stage-u nastupiti 9. decembra OK Band i Ivana Selakov, a 10. decembra Amadeus bend i Katarina Grujić. Na Underground Stage-u 9. decembra nastupiće Dj Iron i Lea Dagović i Ike, a 10. decembra Dj Oysha i Sax ‘n’ Groove.

CENE SKI PASS-A

Skijališta Srbije odobravaju popust od 70% na poludnevne, jednodnevne, dvodnevne, trodnevne i četvorodnevne ski karte za vreme trajanja. Cene ski pass-a za odrasle u periodu ski openinga sa uračunatim popustom od 70% su:

Poludnevna: 660 din
Jednodnevna: 900 din
Dvodnevna: 1668 din
Trodnevna: 2418 din
Ćetvorodnevna: 3087 din

Sezona skijanja je već otvorena na Kopaoniku 1. decembra 2016. godine. Za sada je u funkciji Karaman greben i pripadajuće staze 7 i 7a, a pripremaju se staze uz žičare Pančićev vrh, Malo jezero, Krst i Mali karaman.

Zato pozivamo sve ljubitelje zime, muzike, dobre hrane i uživanja da na vreme obezbede svoj smeštaj i prepuste se jedinstvenim zlatiborskim čarima, kao i lepotama Kopaonika.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login