Trening o medijskoj pismenosti

EDUKACIJE  
Trening o medijskoj pismenosti

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

U Beogradu, četvrtak i petak – 8-9. decembar 2016. godine, održava se trening o medijskoj pismenosti. Mesto održavanja je Medija centar, Terazije 3, Mala sala 2. sprat, sa početkom u 10h.

Fondacija Medija centar i Media i reform centar Niš u okviru regionalnog projekata „Partnertsvo za razvoj medija u jugoistočnoj Evropi“ organizuju 2-dnevni trening o medijskoj pismenosti, namenjen predstavnicima medija, novinarskih udruženja i sindikata, ekspertima iz oblasti obrazovanja, predstavnicima civilnog društva, studentima novinarstva.
Pored upoznavanja polaznika sa različitim aspektima medijske pismenosti i njenim društvenim značajem, cilj obuke jeste i da osmišljavanje zagovaračkih akcija prema relevantnim zainteresovanim stranama, a kako bi se pokrenuo edukativni proces u ovoj oblasti na različitim nivoima.

KVALITET MEDIJSKOG IZVEŠTAVANJA OPADA

Istraživanje o medijskoj pismenosti sprovedeno u okviru ovog projekta, ukazuje na to da kvalitet medijskog izveštavanja u Srbiji opada. Na žalost, stanje u medijima je sve gore. S druge strane, podaci govore da se pojavljuje velika potreba za edukacijom iz oblasti medijske pismenosti. Takođe, potrebno je podizanje svesti o značaju ove teme za sve građane.

Obuku drže:
Kristina Lupu, Centar za nezavisno novinarstvo iz Bukurešta
Jelka Jovanović, urednica u Novom magazinu

Projekat “Partnerstvo za razvoj medija u jugoistočnoj Evropi“ u Srbiji sprovode Media i reform centar Niš i Fondacija Medija centar. Članovi SEENPM koji su deo projekta su i Albanski medijski institut, Media centar za medije i razvoj civilnog društva (BiH), Medijske inicijative – udruženje za razvoj medija i promociju profesionalnog novinarstva (BiH), Makedonski institut za medije, Crnogorski medijski institut i Medijski razvojni centar (Bugarska).

Projekat je sufinansiran od strane Evropske komisije, Civil Society Facility, Media Freedom and Accountability Programme, EuropeAid/134613/C/ACT/MULTI.

Za više informacija možete kontaktrati Mladena Velojića (mladen AT mirc.rs) ili Jovanu Polić (polic AT mc.rs)

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login