Besplatna škola plivanja za niške školarce

OSTALI SPORTOVI  
Besplatna škola plivanja za niške školarce

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI O BESPLATNOJ ŠKOLI PLIVANJA U NIŠU

Oko 1.500 učenika od prvog do četvrtog razreda, 10 osnovnih škola u Nišu proćiće besplatnu obuku plivanja. Ovu školu finansira GO Medijana.

Škola za neplivače u Nišu je osmišljena kako bi se deca podstakla da se bave sportom i žive zdravim načinom života.

Za ove namene iz budžeta GO Medijana izdvojeno je milion dinara. Prema najavama predsednika ove opštine, ovakvih sprotskih programa će biti i sledeće godine, jer na ovoj način opština štedi novac svojih građana.

„Osim što deca uče da plivaju utvrđujemo i koliko dece ima patološki strah od vode. Najbolji polaznici će imati priliku i za naprednu školu plivanja pri sportskim klubovima. Ostali će, ukoliko žele, moći još jednom da prođu obuku plivanja.“ – kaže direktor SC Čair, Dragan Perić.

Pored besplatne škole plivanja, oko 4.000 najboljih đaka iz niških osnovnih škola dobiće vaučere za besplatno klizanje na klizalištu u SC Čair.

LETOS ORGANIZOVANA BESPLATNA ŠKOLA PLIVANJA U BEOGRADU

Letos su Beogradski učenici uz vaučere mogli da pohađaju besplatnu školu plivanja i vaterpola. Besplatna škola plivanja bila je organizovana tokom letnjeg raspusta i to na 6 beogradskih bazena. U okviru ove akcije bilo je podeljeno nekoliko hiljada vaučera, a budući plivači i vaterpolisti svoje vaučere su iskoristili tokom leta.Deca su išla u „svoje“ klubove čiji se podaci nalaze na vaučeru, a koji su ih evidentirali i rasporedili u grupe.
Sjajne vesti su izvestile o ovoj akciji, a nadamo se da će ova akcija biti sprovedena i naredne godine. Takođe nadamo se da će ovako sjajna kacija biti sprovedena u svim gradovima koji imaju bazen.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak je prenesen u celosti bez izmene.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login