„Rokenrol u kandžama interneta“

BLOG, MUZIKA  
„Rokenrol u kandžama interneta“

SJAJNE VESTI – PROMOCIJA KNJIGE „ROKENROL U KANDŽAMA INTERNETA“

Posle veličanstvenih promocija u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Zrenjaninu, Zaječaru i Boru možemo reći da R’n’R misija zaista ima smisla. Knjige polako odlaze na police onih koji zajedno sa nama žele da vrate prave vrednosti i obore kič i šund na pleća.

„Rokenrol u kandžama interneta“ je knjiga autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera. Suočava aktere ovdašnje muzičke priče, sastave i izvođače sa njihovim prihvatanjem novog, ali već sve prisutnog načina promocije i prezentacije svojih radova i karijere u novonastalim okolnostima, gde prisutvo u „on line“ medijima, predstavlja najvažniji način trasiranja puta i poruke od artista do neposrednog konzumenta.

Kako se ko i na koji način snalazi u svemu tome, da li veći efekat u reklamiranju“proizvodi“ internet sa svojim „mrežama“ ili oni stari godinama egzistirajući mediji? Da li TV, radio i novine polako prepuštaju svoj značaj internetu, saznaćete iz brojnih odgovora, analiza, razmišljanja prisutnih u ovoj knjizi. „Rokenrol u kandžama interneta“ je obavezno štivo i vodič kroz savremeni trenutak novog načina promocije ne samo rock kulture.

KNJIGA KAO NOVOGODIŠNJI POKLON

Lep novogodišnji poklon, sebi ili najdražima, knjigu „Rokenrol u kandžama interneta“, autora Predraga Jovanovića i Baneta Loknera možete pronaći u:

1. Delfi knjižarama (Laguna) – http://www.delfi.rs/knjizare u svim gradovima Srbije, a možete je naručiti i putem sajta knjižara Delfi

2. Na sajtu Kupinda: „Rokenrol u kandžama interneta“

3. U školama rokenrola:

Master Blaster (BG) – http://www.masterblaster.rs/
Kulturno Sklonište (NS) – http://www.kulturno-skloniste.com/

POGLEDAJTE NEKE OD PROMOCIJA

O AUTORIMA

Predrag Jovanović

Predrag Jovanović rođen je 1963. godine u Beogradu. Jedan je od pionira beogradske „rhythm and blues“ scene, a sa grupom Ana Marija objavio je tri albuma. Ipak životni put ga je odveo na drugu stranu. Diplomirao je informatiku, a od 1991, godine sa lakoćom razbija strah polaznika od korišćenja računara. Objavio je 30 knjiga iz oblasti računara.

Kao što to obično biva sledi povratak korenima. Svoje znanje iz oblasti muzike i računara želeo je da spoji i pokaže kako u današnjem vremenu u muzici postoji neophodnost korišćenja modernih tehnologija. Zajedno sa Vladanom Nenadićem tvorac je emisije „Druga Strana Računara“ koje se emituje na Radio Beogradu od 2013. godine i koja je na jedan sjajan način pokazala kako Rock’n’Roll danas mora Računati na Računare. Prava formula je „RnR = RnR“.

Branimir Lokner

Branimir Lokner rođen je 19.05.1961. u Zemunu. Prve tekstove napisao je za Džuboks novembra 1980-e godine. Pisao je i sarađivao u velikom broj ovdašnjih magazina, kako u Srbiji, tako i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini za vreme postojanja nekadašnje zajedničke države. Pisao za „Rock“, „Glas Omladine“, „Stav“, „Non“, „Omladinsku Iskru“, „Valter“, „Vijesnik“, Expres Politiku, Rock Express, Hard Metal. Radio na „Beogradu 202“, „Radio Pingvinu“, „Radio Politici“, na „Trećem kanalu RTS“-a, „NS Plusu“, „TV Politici“.

Bio je urednik izdanja u izdavačkoj kući „IT MM“ tokom 90-tih godina, a u periodu 2006-2009 urednik edicije „Retrologija“ „PGP RTS“-a. Dve godine bio je predsednik žirija „Banjalučkog Demo Festa“ i dugi niz godina predsednik žirija „Zaječarske gitarijade“. Jedan od osnivača i predsednik žirija „Belgrade Demo Festa“. Od 2002-e u većoj meri se okreće pisanju za portale i sitove. Vlasnik, urednik i osnivač svog „Time Machine Music“ webzina. Objavio 2 knjige muzičkih kritika: „Kritičko pakovanje“ (1994.) i „“Kritičko pakovanje 2“ (2002.).

Wood RS

Wood RS rođen je 2.2.1967. u Ljubljani. Od 1988. radi kao tonski snimatelj na RTS-u, a fotografijom se bavi od 2014. godine. Slikao je grupe i muzičare jazz, blues i rock scene, kako domaće, tako i strane. Uradio je plakat za turneju YU grupe „45 godina čistog Rokenrola”, kao i fotografije za živi album (vinil) 35 godina Električnog orgazma „Puštaj muziku!“ i za album Ice Cream Man-a, “Souls’ Walk”.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login