Zbog ovoga je bila u zatvoru: Nišlijka Milica Milkić predstavila spot za pesmu

HUMANOST, MUZIKA  
Zbog ovoga je bila u zatvoru: Nišlijka Milica Milkić predstavila spot za pesmu

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI

Milica Milkić je diplomirani psiholog, vlasnik psihološkog savetovališta „Darling centar“ iz Niša i vokalni izvođač pop muzike. Kao osoba koju duboko pogađa problem nasilja u našem društvu, sa kojim se kao psiholog i svakodnevno susreće, odlučila je da napravi pesmu i muzički video sa zatvorenicima KPZ Niš.

Poruka pesme je ljubav kao osnova koja je u današnjem svetu izgubljena. Autorka smatra da je poruka ljubavi važna kao preventiva i lečenje problema nasilja.

“Svi smo, kao ljudi, skloni nekim greškama u životu i svako od nas je napravio bar jednu, sitnu… ljudski je grešiti, ali je ljudski i praštati. To je ujedno i poruka pesme, a ideja celokupnog projekta je da ukažemo na to da nasilje ne rešava problem pojedinca i društva, već jedino ljubav i oproštaj.” – rekla je za Niške Vesti, niška pop pevačica Milica Milkić.

“Zato i nije slučajno što je muzički spot sniman baš u niškom zatvoru. Želeli smo da ima psihološku, a ne estradnu pozadinu koja se vezuje za skandale, nemoral i slike nasilja. Cilj je psihološki efikasna borba protiv nasilja, ali i psihološka podrška, reedukacija i resocijalizacija osuđenika, kao način prevencije ponovnih izvršenja krivičnih dela.” – dodaje Nišlijka Milica Milkić.

Na naše pitanje kako je izgledalo snimanje spota sa osuđenicima, Milica kaže:

Zatvor i osuđenici su sjajna metafora za čitavu ideju. Zatvor je, po mom mišljenju, mesto gde su sakupljene brojne greške. Snimanje spota nije bilo ni malo strašno, ali je svakako bilo uzbudljivo. Osuđenici su bili povećeni, aposlutno emotivno i profesionalno uključeni u sve. Vazduh tamo jeste „drugačiji“, ali bez toga bi sve izgubilo svoju autentičnost.“

Pre dve godine snimila i spot za pesmu „Dan u snovima“

Podsetimo, Milica Milkić je pre dve godine snimila i spot za pesmu „Dan u snovima“ za koju kaže da je u potpunoj suprotnosti od spota i pesme „Za nas“.

„Pesma i spot „Dan u snovima“ je nežna, topla, sanjiva, „princezasta“ … ona je više imala estradnu pozadinu.“ – kaže kroz osmeh Milica Milkić.

Autor muzike pesme „Za nas“ je Aleksandar Vlajković (AVAX produkcija) dok je muzički spot potpisuje video grupacija “RedNeck production”.

“Tim, kao i prošli put, savršen. Kompozitor Aleksandar Vlajković Avax i snimatelji Vladimir Ilić i Igor Jovanović su, bez mnogo objašnjavanja razumeli emociju koju pesma i spot treba da donesu, i uspeli smo da za neverovatno kratko vreme dobijemo to što smo želili“, dodaje Milica Milkić.

Projekat je podržala i Gradska opština Medijana.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene. Ovo je drugi deo od ukupno dva.

Uredništvo „Sjajne vesti“ podržava ovaj projekat, jer je ovo jedan od sjajnih načina da se uradi nešto dobro za naše društvo.

BRAVO MILICE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Zbog ovoga je bila u zatvoru: Nišlijka Milica Milkić predstavila spot za pesmu"

  1. Pingback: Jedna kafa sa Milicom Milkić - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login