Prva pobeda Novaka Đokovića u 2017. godini

TENIS  
Prva pobeda Novaka Đokovića u 2017. godini

SJAJNE VESTI IZ DOHE

Naš najbolji teniser i branilac titule u Dohi, Novak Đoković, startovao je pobedom novu sezonu. Savladan je Nemac Jan-Lenard Štruf sa 2:0, po setovima 7:6 (7:1), 6:3.

Meč nije dobro počeo po našeg tenisera. Izgubio je 2 brejka na startu i na semaforu je već bilo 5:1. Slaba igra trenutno drugog tenisera sveta, počela je da brine sve, i one pored malih ekrana, i gledaoce na terenu, a ponajviše njegov stručni štab. Nije bio ni blizu nivoa igre sa kraja prošle godine. Međutim, buđenje je počelo u šestom gemu prvog seta. Brzo je nadoknadio dva brejka zaostatka i uvede prvi set u taj brejk. U dodatnom gemu, lako je slomio Nemca i na kraju slavio sa 7:1.
Brejkovima u prvom i poslednjem (devetom) gemu drugog seta Novak je osigurao prolaz u naredno kolo turnira u prestonici Katara.

Pogledajte detalje iz meča Novaka i Jana:

Bilo je potrebno sat i 27 minuta da Novak Đoković slavi prvu pobedu u novoj sezoni.

„Lepo je vratiti se u ovaj divan grad. Odigrao sam solidan meč danas. On je igrao veoma dobro, agresivno, čak i nepredvidivo u pojedinim trenucima. Najbitnije je da sam uspeo da se vratim u završnici prvog seta i trijumfujem na startu sezone“ – izjavio je Novak.

Statistika

– as poeni (4-9)
– dvostruke servis greške (4-1)
– direktni poeni (17-23)
– neiznuđene greške (20-20)

Naredni protivnik, u drugom kolu „Qatar ExxonMobil Open“-a, biće Horasio Zebaljos. Argentinac, trenutno 71. igrač na ATP listi, savladao je Floriana Majera iz Nemačke rezultatom 2:1.

Foto: AFP / Getty Images

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Prva pobeda Novaka Đokovića u 2017. godini"

  1. Pingback: Novak Đoković upisao drugu pobedu u 2017. godini - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login