Janko Tipsarević u četvrtfinalu Bangkoka

TENIS  
Janko Tipsarević u četvrtfinalu Bangkoka

SJAJNE VESTI IZ BANGKOKA

Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Bangkoku. Popularni „Tipsa“ je pobedio Sedrik-Marseloma Štebea retultatom 2:0, po setovima 6:2 i 6:3. Inače, Nemac je 471. igrač sveta, a meč je trajao sat i 39 minuta.

Naš teniser je postavljen za petog nosioca turnira, i trenutno opravdava ulogu favorita. Posle pobede nad Jirgenom Zopom iz Estonije u prvom kolu – 6:4, 6:1, Janko pokazuje da je u veoma dobroj formi. Na njega se svakako može računati i možemo očekivati da se nađe u finalu.

Sutra rano po našem vremenu Janko će odmeriti snage sa Janikom Mertensom. Belgijanac je trenutno 251. na ATP listi, a njih dvojica do sada nisu imali međusobnih duela.
Srpski teniser je 2017. počeo kao 144. na planeti, a ukoliko osvoji titulu u Bangkoku pripašće mu i 100 ATP poena, što nije zanemarljivo.
Savlada li Mertensa, Tipsarević bi potom mogao da se sastane sa prvim nosiocem, japanskim teniserom Juičijem Sugitom. Ili pak šestim nosiocem, Kinezom Di Vuom (159).

Turnir na Tajlandu igra se za nagradni fond od 50.000 dolara.

VIKTOR TROICKI ZAUSTAVLJEN U DRUGOM KOLU TURNIRA U BRIZBEJNU

Viktor Troicki nije uspeo da napravi iznenađenje, pošto je eliminisan od Švajcarca Stana Vavrinke sa 7:6 (7:5), 6:4 u drugom kolu turnira u Brizbejnu. Četvrtom teniseru sveta bila su dovoljna samo dva brejka da slavi protiv Troickog, koji je napravio jedan. Srpskom broju dva ostaje žal za izgubljenim prvim setom jer je u 10. gemu imao priliku da na svoj servis povede sa 1:0.

NAPRED TIPSA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login