Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisuje konkurs za prijem novih članova

DOGAĐAJI, KNJIŽEVNOST  
Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisuje konkurs za prijem novih članova

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša raspisalo je konkurs za prijem novih članova. Ukoliko ste zainteresovani i smatrate da možete doprineti ovom društvu, evo prilike da konkurišete.

Uslovi konkursa

Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, za književnike i prevodioce. Za književne kritičare potreban je spisak objavljenih kritičkih tekstova. Kako u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom.

O prijemu novih članova odlučivaće se na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama. Jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada Niša (književne večeri, promocije, tribine, paneli, radionice). Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu. Takođe i oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije.

Pisci koji žele da postanu članovi jedinog niškog referentnog književnog društva sa višedecenijskom tradicijom, potrebno je da pošalju detaljnu bibliografiju, najkasnije do 20. januara 2017. godine na adresu:

– Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, Šumatovačka 4, 18000 Niš,
– Ili elektronskim putem na drustvoknjizevnikanisa@gmail.com, sa naznakom „komisiji za prijem novih članova“.

Odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati krajem januara 2017. godine.

Veliki pozdrav od Društva književnika i književnih prevodilaca Niša

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login