Viktor Troicki eliminisao Damira Džumhura sa Australian Open-a

TENIS  
Viktor Troicki eliminisao Damira Džumhura sa Australian Open-a

SJAJNE VESTI IZ MELBURNA

Viktor Troicki je pobedio Damira Džumhura iz BiH sa 3:2, po setovima (6:4, 6:4, 2:6, 2:6 i 6:3) u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije. Bio je ovo maratonski meč u kojem je slavio srpski teniser.
U mečU koji je trajao dva sata i 51 minut igre bilo je puno preokreta. Pre početka meča naš teniser je bio blagi favorit, ali ovakav otpor svakako nije očekivao. Veoma uporni Džumhur uspevao je da se vrati u igru posle skoro svake kritične situacije.

Srpski teniser je osvojio dva seta i skoro neverovatno – uspeo je da ispusti toliku prednost. Uporni bosanac igra odlično te se vratć u meč i izjednačava na 2:2. Ipak do totalnog preokreta trebalo je mnogo više pa Viktor ne dozvoljava iznenađenje na startu turnira. Uspeo je da osvoji odlučujući set i plasira se u drugo kolo.

Pogledajte detalje iz meča Viktora i Damira:

TOK MEČA

Viktor slabije ulazi u meč pa bosanac u 5. gemu dolazi do brejka prednosti – 3:2. Ipak Troicki već u osmom gemu vraća brejk i izjednačuje na 4:4. Od tog trenutka naš teniser „daje gas“, pa oduzima naredni servis protivnika i vodi sa 6:4.

Totalno suprotan početak u odnosu na prvi set. Viktor osvaja rani brejk i veoma brzo stiže do prednosti od 3:0. Ipak Damir Džumhur se budi i u 5. gemu, vraća brejk i smanjuje na 3:2. Nastavljena je velika borba, a Viktor ponovo u desetom gemu pravi brejk i do kraja samo potvrđuje set – 6:4.

Džumhur pruža mnogo bolju igru u trećem setu. Veoma ekspresno osvaja dva brejka i već je 5:1, a potom sledi nagrada i bosanac osvaja set sa 6:2. Smanjuje prednost našeg tenisera na 1:2 po setovima.

Četvrti set je odigrao Damir u istom ritmu i na isti način dolazi do prednosti. Uzima 2 brejka i vodi sa 5:2. Upornost se isplati i na semaforu više nema nekoga ko vodi ovaj meč – 2:2 u setovima.

Peti i odlučujući set je doneo uzbudljivu „borbu lavova“. Oba tenisera su pokazala da su na nivou igre. Viktor je sprečio realizaciju jedne brejk lopte, ali je i sam propustio jednu, pa je čekao svoj trenutak. I on je došao u samoj završnici seta. Uspeva da oduzme servis protivniku u 8. gemu i povede sa 5:3, iskoristivši petu brejk loptu u gemu. U narednom, gemu za trijumf, Viktor Troicki nije izgubio ni poen na svoje servise i rešava set (6:3) i meč u svoju korist.

Viktorov naredni protivnik biće Paolo Lorenci. Italijan je trenutno 43. tenisera sveta i do sada je samo jednom igrao sa Viktorom. To se desilo na prethodnom turniru u Sidneju, kada je slavio naš teniser rezultatom 6:3 i 6:4

NAPRED VIKTORE!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login