Nikola u centru pažnje čak i kad ne igra

KOŠARKA  
Nikola u centru pažnje čak i kad ne igra

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Nikola Jokić je sa klupe bodrio svoju ekipu na gostovanju kod Los Anđeles Lejkersa. Srpski centar, zbog problema sa povredom, nije igrao za Denver Nagetse, pa je tim iz Kalifornije to iskoristio na najbolji mogući način. Slavni klub je ovaj put slavio sa 120:116 i došao do tek 17. pobede ove sezone. Napomenimo da je Nikola imao sjajnu partiju u prethodnoj utakmici, kada je Denver pobedio. Naš krilni centar je tada upisao dabl-dabl sa 29 poena, 17 skokova i 1 asistenciju.

Jokić će se uskoro vratiti na teren, ali ni stručni štab ni navijači ne žele da žure sa povratkom. U klubu pre svega ne žele da Nikolu izlože riziku pa ga čuvaju za naredne mečeve. Veoma talentovani igrač Denvera je već na meti nekoliko klubova iz NBA lige, pa se navijači sa pravom plaše odlaska već sada miljenika ovog kluba.

Trejdovanje Batlera mogao da znači i odlazak nekog od mladih igrača: Jokića, Mudiaja ili Mareja. Svi su svesni ovog koraka pa su u „bojkotu“ najglasniji navijači:

„Batler u Denveru? To bi bilo sjajno, ali uslov je samo jedan – Jokić ne sme da ode“ – poruke su navijača.

„Mega Leks“ rađa buduće NBA šampione

Hrvatski centar Ivica Zubac odigrao dobru partiju sa 17 poena i šest uhvaćenih lopti. Ono što se ovih dana provlači kroz medije je informacija da su Nikola Jokić i Ivica Zubac nova budućnost NBA lige. Obojica su do najjače lige sveta stigli su preko Mega Leksa i ABA lige. Ova dva mlada centra baš cene jedan drugog, a ne štede reči hvale:

„On je zaista talentovan. Odlično se snalazi ispod koša, ume da zakuca. Dobro štiti obruč. Potrebno mu je još nekoliko godina da postane pravi NBA igrač. Mora da bude strpljiv, ima mnogo momaka od kojih može da nauči. Radi sve isto kao u Evropi, samo što sada bolje izgleda. Svi pokreti su ostali isti. Samo što je sada brži i mršaviji. Sjajan je.“ – izjavio je Jokić.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login