Novi tripl-dabl Nikole Jokića

KOŠARKA  
Novi tripl-dabl Nikole Jokića

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Nikola Jokić je ponovo podigao lestvicu. Ovaj put učinio je nešto što ga svrstava među najbolje igrače NBA lige. U razmaku od samo 24 sata napravio je 2 tripl-dabla. Sa učinkom nekadašnjeg igrača Mega Leksa i ostalih saigrača ekipa Denvera se lagano odlepljuje od „crte“ koja vodi u plejof.

Srpski košarkaš, popularni „Džoker“, preksinoć je vodio svoju ekipu do pobede nad Čikago Bulsima. Na terenu je blistao sa 19 poena, 16 skokova i 10 asistencija u veoma uzbudljivoj utakmici čiji je kranji rezultat bio 125:107 za Denver Nagetse.

Sinoć je u Milvokiju pokazao da je igrač koji je najviše napredovao i ponovio uspeh od prethodne noći. Imao je učinak od 13 poena (šut iz igre 6 od 10), 14 skokova, 10 asistencija. Na ovaj učinak dodao je i jednu blokadu, jednu ukradenu i tri izgubljene lopte. Na parketu je proveo 30 minuta, a interesantno je da pobeda nije dolazila u pitanje kada je išao na klupu.

Ovo je četvrti tripl-dabl u karijeri ovog mladog momka, a sva četiri zabeležio je u poslednjih 13 mečeva. Interesantna je jedna od izjava trenera Denvera – Majkla Melouna:

„Kada smo vratili naše glavne momke na teren, očigledno je bilo da Nikola ima tu vrstu uticaja na igru da smiruje ostale igrače. Bacite loptu u njegove ruke i nastavite da utrčavate, da se krećete i nešto dobro će se dogoditi.“

Pogledajte Nikolin učinak prethodne noći:

Prosek u drugoj sezoni impresivan

Nikola Jokić sada beleži prosečan učinak od 15,7 poena, 9,1 skok, 4,5 asistencija za 26,9 minuta na terenu. Razlika je primetna u odnosu na prvu, inače jednu od sjajnijih ruki sezona jednog igrača u NBA ligi, kada je prosečno beležio 10 poena, 7 skokova i 2,4 asistencije za 21,7 minuta u igri.

BRAVO NIKOLA!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login