AGROKLUB – Postali smo milioneri

EDUKACIJE, PČELARSTVO, POLJOPRIVREDA, PRIVREDA, STOČARSTVO, ŠUMARSTVO, VINOGRADARSTVO, VOĆARSTVO, VODOPRIVREDA, ZANIMLJIVOSTI  

SJAJNE VESTI PONOSNE NA SVOG PARTNERA – AGROKLUB

Uredništva „Sjajnih vesti“ i „Agrokluba“ sarađuju već nekoliko meseci. Na tom putu uspešno koračamo zajedno i čast nam je da objavimo da je Agroklub prešao mačičnu cifru od milion poseta na mesečnom nivou. Zbog toga prenosim obraćanje uredništva Agrokluba u potpunosti:

„U martu ove godine prvi put probili magičnu brojku od 1.000.000 poseta u mesec dana, kažu službeni Google Analytics brojevi Agroklub-a.

Rast i razvoj informacionog sistema Agroklub je upravo ovih dana obeležen s još jednim dostignućem. Naime, prema službenoj analizi poseta Internet projekta Google Analytics, Agroklub je u martu ove godine prešao magičnu granicu od milion poseta u mesec dana.

Brojevi govore da je u trećem mesecu 2017. godine ostvareno 1.104.103 poseta od strane 692.086 jedinstvenih posetilaca, što je rast od 25% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Pri tome više od 95% poseta dolazi iz šire, jezično povezane regije.

Više od milion poseta u mesec dana

„Taj rezultat smo i očekivali, jer kontinuirano rastemo po svim pokazateljima, pa tako i s brojem ostvarenih poseta. Posebno mi je drago što kroz naš rast dokazujemo želju poljoprivrednika za informacijama i znanjem. Svi se moramo menjati i prilagođavati tržištu, pa i sektor agrara. Naši podaci govore da su farmeri toga itekako svesni. Ponosni smo, jer kroz naš rast klijentima uvek dajemo više, a rezultat je obostrano zadovoljstvo. Rekao je povodom milestonea Mario Relatić.“ – menadžer prodaje firme Agroklub d.o.o.

Od osnivanja 2008. godine do danas, informacioni sistem Agroklub beleži velike stope rasta, a danas je prema relevantnim istraživanjima dominantan medij u sektoru agrara u više država, pre svega u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Brojevi su bitni, ali kvalitet je važniji

Agroklub danas ima 13 zaposlenih u Osijeku i Novom Sadu, a mreža dopisnika, spoljnih saradnika, broji više od 70 novinara iz šireg regiona. Njihova urednica, Ivana Nađ, ovim je povodom naglasak stavila na kvalitet sadržaja:

„Puno ulažemo u razvoj i sadržaj, te svakodnevno pokušavamo da damo što više tačnih, korisnih i pravovremenih informacija poljoprivrednim proizvođačima i drugim stanovnicima ruralnih prostora. Iako nam je svima na internetu merilo broj poseta, trudimo se da ostanemo relevantni i fokusirani na teme ruralnog prostora. Brojevi su važni, ali kvalitet je još važniji. Ovaj broj poseta nam laska i govori da smo na pravom putu, ali trka za brojevima mnoge medije odvodi u pogrešnom smeru. Kada se to uzme u obzir, a s obzirom na to da je tržišni potencijal limitiran jezičnim područjem, naš rezultat ocenjujem odličnim. Izgradili smo tržišnu poziciju i regionalni Internet brend, a još uvek imamo prostora za rast. Najvažnije je da naši čitaoci imaju koristi od informacija koje prikupljamo, priređujemo i objavljujemo.“

Uskoro i nova četvrta generacija Agroklub-a

Sektor poljoprivrede obeležen je brojnim izazovima, puno se toga očekuje od proizvođača i regulatora tržišta. Mnogi nestrpljivo čekaju da vide šta će bliska budućnosti da donese, a da će ova godina biti izrazito važna i za Agroklub potvrđuje i Vedran Stapić, direktor razvoja IT sektora:

„Sledeće godine nas čeka važan jubilej, 10 godina Agroklub-a, pa nam je želja da tu godinu dočekamo u još boljem izdanju, a kao podlogu za budući rast. Upravo privodimo kraju opsežan redizajn celog sistema, s ciljem da našim poljoprivrednicima ponudimo još bolje korisničko iskustvo, veću brzinu rada kao i dodatne mogućnosti. Raduje nas činjenica da svojim radom pomažemo deo privrede, koji nas hrani. U bliskoj budućnosti, javnosti ćemo predstaviti četvrtu generaciju Agroklub-a od koje svi puno očekujemo.“

Prema rečima vlasnika Agroklub-a, poljoprivrednici mogu u perspektivi da očekuju još značajniju podršku iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kroz sve elemente ovog onlajn sistema – portal, oglasnik, baze podataka, društvenu mrežu i druge alate i servise.

Gledajući u strukturu vlasništva i ostvarene rezultate, Agroklub je danas jedan od retkih te veličine i uticaja na medijskoj sceni. Agroklub danas deluje nezavisno izvan velikih medijskih grupacija.

O informacionom sistemu Agroklub

Informacioni sistem Agroklub osnovan je 2008. godine s ciljem boljeg informisanja poljoprivrednika i stanovnika ruralnih područja. Deluje putem interneta na tri tržišta s jezično i tematski prilagođenim sadržajima – u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Sistem svakodnevno posećuje više desetina hiljada poljoprivrednika, a neke brojeve koji ga opisuju možete pogledati ovde:

9 godina informisanja poljoprivrednika putem interneta
Više od 16.500 registrovanih posetilaca
Više od 30.000 objavljenih tekstova
Više od 27.000 objavljenih poljoprivrednih oglasa
Više od 100.000 followera na društvenim mrežama
Više od 10.000 instalacija Agroklub mobilne aplikacije (Android + iOS)

Agroklub, (R)Evolucija poljoprivrede“

BRAVO!
SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login