Vojvodina se plasirala u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope

FUDBAL  
Vojvodina se plasirala u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope

SJAJNE VESTI ZA NAVIJAČE VOJVODINE!

Vojvodina je u meču protiv Spartaksa u gostima igrala 1:1 i tako je ukupnim rezultatom 4:1 prošla u naredno kolo kvalifikacija za Ligue Evrope.

U prvom meču, u Novom Sadu, bilo je 3:0 tako da je novosađanima zadatak bio mnogo lakši.

U ne baš sjajnoj utakmici obe strane su imale tek po neku šansu. Vojvodina je veliku šansu imala u 37. minutu kada je Mirko Ivanić sa male udaljenosti šutirao ali golman protivnika je bio siguran. Takođe, jedna šansa bila je u 56. minutu kada je Aleksandar Stanisavljević iz slobodnog udarca pogodio prečku. On je šutirao preko živog zida, ali golman Spartaksa jeodbranio i lopta je pogodila prečku. Jedinu šansu u prvom poluvremenu Spartaks je imao u poslednjem minutu, kada je Naurijus Bulvitis šutirao preko gola.
Tek u 86. minutu posle više odbitaka gol je uspeo da pogodi Šaleta Kordić. Konačno Vojvodina postiže gol i tu su sve nade protivnika ugašene.
Ipak, počasni gol za goste postiže Frančesko Vivakva u 93. minutu.

U trećem kolu kvalifikacija u Ligu Evrope Vojvodina se sastaje sa ekipim Sampdorije. Ovaj meč se neće igrati u Đenovi jer stadion domaćina ne ispunjava uslove UEFA pa će Sampdorija biti domaćih u gradu Torinu. Prva utakmica igra se 30. jula u Torinu, a revanš je 6. avgusta u Novom Sadu.

– Daćemo sve od sebe. Sampdorija je ekipa koja je zaista za poštovanje i izraziti favorit. Nećemo se predati, uradićemo sve što je u našoj moći da je eliminišemo, a mislim da možemo mnogo – izjavio je trener fudbalera Vojvodine Zagorčić novinarima posle utakmice u Jelgavi.

Naš drugi predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope Čukarički, na žalost, nije uspeo da se plasira u naredno kolo pošto od ekipe Gabale u gostima izgubio rezultatom 2:0.

Pogledajte golove iz utakmice Spartaks – Vojvodina

SREĆNO U NASTAVKU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login