Partizan u odličnom izdanju uspeo da izvuče remi u Bukureštu

FUDBAL  
Partizan u odličnom izdanju uspeo da izvuče remi u Bukureštu

SJAJNE VESTI IZ BUKUREŠTA!

Fudbaleri Partizana mečom u Bukureštu sa ekipom Steaue, su sebi otvorili put u sledeće kolo kvalifikacija Lige šampiona jer rezultat od 1:1 im daje velike šanse, prvenstveno zbog datog gola u gostima i dobre igre.

Da se Valerij Božinov u 17. minuti nije povredio (problemi sa „zadnjom ložom“), od koga se mnogo očekivalo u ovoj utakmici, možda bi rezultat bio još povoljniji. No, i ovaj rezultat je povoljan a njega je zamenio „zlatni orlić“ Ivan Šaponjić, i redovi Partizana su bili konsolidovani.

Ova utakmica je  odigrana bez prisustva publike jer je rumunski šampion, zbog rasističkih parola od strane navijača, kažnjen od strane UEFE. Ekipi Steaue pripao je početak utakmice, brzim napadima po krilima stvorili su nekoliko prilika, ali crno beli su igrali sve bolje, preuzeli inicijativu i rezultat su dve jako dobre prilike kada ni Živković a ni Jevtović ne uspevaju savladati golmana Steaue. Prvo poluvreme je proticalo u igri na sredini terena sa ponekom šansom na obe strane, pa se na odmor pošlo bez golova, i sa tim rezultatom bili su zadovoljni i igrači i rukovodstvo ekipe Partizana. Igra početkom drugog poluvremena bila je slična onoj iz prvog poluvremena, sve do 62. minuta, kada je Andrija Živković odložio loptu za Miroslava Vulićevića, koji iskosa sa desne strane zakucava u dalji ugao gola golmana Steaue Kožokara, i uz veliku radost Partizan je poveo.

Iako je trener Steaue brzo reagovao sa dve izmene, to nije razmrdalo njegovu ekipu, te je Partizan mirno kontrolisao utakmicu narednih dvadeset minuta. Uspeli su crno-beli da uspore ofanzivne akcije Steaue, ali je jedan trenutak pada koncentracije rumunski klub uspeo da kazni i tako oduzme Partizanovim fudbalerima sve što su gradili prethodnih 81 minuta.

Slobodan udarac, takozvani „skraćeni korner” sa desne strane izveo je Hamrun, nakon nepotrebnog faula Ninkovića koji je prikazao slabo partiju od ulaska sa klupe, a Varela je pobegao lošoj odbrani srpskog šampiona i iskoristio to što je golman Živko Živković proklizao i završio na kolenima, da lagano glavom ubaci loptu u mrežu i poravna na 1:1.

Najbolju priliku, priliku utakmice, imao je Brašanac u 90. minuti, kada je promašio stopostotnu priliku pa je kraj ove zanimljive utakmice realan 1:1.

Ovaj rezultat mnogo obećava, pa će Partizan u Beogradu sa prednošću gola u gostima, imati lepu priliku da se plasira u plej-of, poslednje kolo kvalifikacija na putu do elite.

Pogledajte kako je to izgledalo na meču Partizan – Steaua u Bukureštu:

SREĆNO U BEOGRADU!



2 odgovora na temu "Partizan u odličnom izdanju uspeo da izvuče remi u Bukureštu"

  1. Pingback: Partizan spreman za meč protiv Steaue | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Partizan pobedio Steauu u Beogradu i na koraku je od grupne faze Lige Šampiona | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login