I pored poraza Vojvodina prošla u završnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope

FUDBAL  
I pored poraza Vojvodina prošla u završnu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope

SJAJNE VESTI ZA FUDBALERE VOJVODINE!

Fudbaleri Vojvodine su uspeli da dođu do plej-ofa i na samo korak do takmičenja u grupnoj fazi Lige Evrope. U toj „nokaut“ utakmici sastaće se sa ekipom koja će biti određena danas u 13 sati.

Pre početka utakmice svesni velike rezultatske prednosti iz prvog meča i maestralne pobede u Italiji od 4:0, želja im je bila samo prolazak u sledeće kolo. Svesni su da uz pomoć publike trebaju odigrati pametan meč i da ne dozvole sebi kiks, da ih ne ponese euforija prve utakmice.

Na ovakav spektakl i dolazak velikog kluba se dugo čekalo, tribine su popunjene i obojene u boje kluba crveno-belo, a ispod jedne tribine je pisalo: „Vojvodina je na jednoj strani, a svi ostali na drugoj“.

U čast Vujadina Boškova, pokojnom „čika Vuji“, koji je trenirao oba kluba i Vojvodinu i Samdoriju, domaći navijači su mu počast odali slikom iz mlađih dana, dok su navijači Sampdorije doneli transparent na kom je pisalo „U slavu Vujketa“.

Emocije su na terenu ostavljene po strani. Igrali su puleni Zlatomira Zagorčića svesni da imaju veliku prednost iz prvog duela, dok su gosti delovali kao da ih ni ne zanima da pokušaju da naprave čudo i dođu eventualno do produžetaka.

Jedan blesak Đenovljana u 15. minutu bio je dovoljan da Eder udarcem iz prve zatrese mrežu Žakule na dodavanje Murije i Sampdorija vodi 1:0, loš početak za našu ekipu.

Usledio je mirniji period igre, igralo se bez ozbiljnijih šansi po sredini terena a u 37. minutu monotoniju prekida protivnički  igrač Sorijano koji se odlično ubacuje iz drugog plana i iskosa sa desne strane izbija sam ispred Žakule, koji je pravovremeno skratio ugao i sačuvao mrežu.

Iskusna ekipa italijanskog tima je koristila svaku priliku da provociraju i udara igrače Vojvodine, poznata „italijanska škola“ ne bi li neko odgovorio na njihove provokacije i zaslužio isključenje, srećom do toga nije došlo. Vršili su pritisak i na poljskog sudiju Račkovskog, pa su se i bunili što je prvo poluvreme produženo samo za minut, iako nije bilo potrebe za više.

Drugo poluvreme teče u rovovskoj borbi faktički bez većih šansi, a onda u 70. minutu utakmice na asistenciju igrača Sampdorije Edera, fantastičnim potezom petom prebacio odbranu Vojvodine, te pronašao Kolumbijca Murijela koji je iz prve gađao i prevario golmana Žakulu za 0:2.

Ovo je dosta i uplašilo navijače domaće ekipe, prednost prvog meča se topi, jer bi u slučaju još jednog pogotka, utakmica bila „zakuvana“, ali trener Vojvodine nije dozvolio svojim igračima da se previše povuku. Odlučio se za oprezniju igru na sredini terena i zatvorio sve prilaze ka golu svoje ekipe.

Vojvodina imala više udaraca na gol od Sampdorije do 80. minuta (8-4), dok su po tri sa obe strane išla u gol. Velika je šteta što su dva od strane italijanske ekipe završila u mreži Žakule, jer to nije bio realan odnos snaga na terenu, ukoliko se izuzme poslednjih 15 minuta meča. Nekoliko izleta Stanisavljevića i Ožegovića bilo je u centru pažnje u poslednjim minutima susreta, ali nisu uspeli da pronađu put do mreže Sampdorije.

Konačni rezultat utakmice u Novom Sadu 0:2 i sa ukupnih 4:2 u korist Vojvodine donose slavlje navijača i na tribinama i onih kod kuća, i Vojvodina zasluženo prolazi u narednu rundu takmičenja.

Danas, u petak, na žrebu u Nionu, koji počinje u 13 časova, iz UEFA će se objaviti pet klubova potencijalnih protivnika Vojvodine koji dolaze iz takozvanog „jačeg šešira“, a rival im može biti jedna od ove 22 ekipe: Borusija Dortmund (Nemačka), Ajaks, AZ Alkmar (Holandija), Rubin Kazanj, Krasnodar (Rusija), Atletik Bilbao (Španija), Salcburg (Austrija), Viktorija Plzen, Sparta Prag, Liberec (Češka), PAOK, Panatinaikos (Grčka), Steaua (Rumunija), Jang Bojs (Švajcarska), Fenerbahče (Turska), Standard Lijež (Belgija), Legija Varšava, Leh Poznanj (Poljska), Bordo, Sent Etjen (Francuska), Sautempton (Engleska), Belenenses (Portugalija).

Ekipi i stručnom štabu Vojvodine poželećemo mnogo sreće u Nionu, i očekujemo dobre vesti.



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login