ZLATO je naše! Srbija je neprikosnovena u svetu vaterpola!

IZDVOJENO, VATERPOLO  
ZLATO je naše! Srbija je neprikosnovena u svetu vaterpola!

SJAJNE VESTI I ZLATNU MEDALJU DONOSE NAM VATERPOLISTI SRBIJE!

Srbija je na krovu sveta, zlatne medalje na grudima naših momaka, i poslednja prepreka reprezentacija Hrvatske je morala da čestita „DELFINIMA“ jer rezultat govori sve!

Pre početka finalne utakmice, svi su bili složni da najbolji timovi igraju u najvažnijem meču i sa obe strane se čuli samo komplimenti za protivnika, ali i vera u sopstvene mogućnosti, jer u finalu nema lakog protivnika. Najveći aduti hrvatske reprezentacije su golman Pavić, centri i sjajni Sukno, a naš odgovor mora da bude odbrana.

Obe ekipe se toliko dobro poznaju da ne postoji nikakva šansa da jedni druge iznenade na neki neverovatan način, i na obe strane su  vrhunski  vaterpolisti,  čiji jedan potez može da reši utakmicu. Svi ističu pre početka utakmice da će ovo biti teška i velika utakmica „pravi duel teškaša“.

Srbija je osvajanjem Svetske lige u junu ranije obezbedila direktno učešće na Olimpijskim igrama sledeće godine u Rio de Žaneiru, a Hrvatska je to pravo stekla plasmanom u finale šampionata u Kazanju, a vizu za Rio izvadili su i trećeplasirana ekipa Grčke koja je boljim izvođenjem peteraca ( posle regularnog dela rezultat je bio 7:7 ) sa 4:2 i ukupnim rezultatom 11:9 savladali ekipu Italije.

Utakmica je počela boljim isplivavanjem reprezentacija Hrvatske koja dolazi do prvog napada kojeg ne koristi, a mi im se revanširamo promašajem gola Pavića. Prvi udarac na gol Srbije naš golman Mitrović brani, naši u kontri ne uspevaju da postignu gol. Sledeći napad hrvati koriste i preko Paula Obradovića dolaze do vodstva od 1:0.
Naši pokušavaju da dođu do izjednačenja ali im to ne polazi za rukom, prvi udarac Aleksića – Pavić brani. U drugom napadu i pokušaju Filipovića ponovo Pavić brani.
U kontranapadu sa igračem više hrvati postižu gol, strelac Antonije Petković i povećavaju vođstvo na 2:0. Ponavljaju se predhodne utakmice, gde naša reprezentacija ima loš početak i tek posle nepunih 6 minuta Andrija Prlainović smanjuje rezultat na 2:1 za Hrvatsku.
Utakmica teče u igri napad za napad a 68 sekundi pre kraja prve četvrtine Dušan Mandić izjednačava rezultat na 2:2.
Da će ovo biti tvrda utakmica znalo se i pre njenog početka što pokazuje i rezultat posle prve četvrtine 2:2.

Druga četvrtina počinje ponovo napadom Hrvatske (pošto je Sukno brže isplivao od Mitrovića) kojeg ne koriste i naša ekipa prelazi u kontra napad ali prečka se isprečila na putu do pogodka. Već 3 minuta se igra od druge četvrtine, igra se tvrdo bez velikih šansi. Andrija Prlainović svojim drugim pogodkom dovodi reprezentaciju Srbije u vođstvo 3:2. Teče polovina druge četvrtine Hrvatima ne polazi za rukom da daju gol, naši delfini igraju sve bolje i u napadu sa igračem više Ćuk povećava na 4:2 i u seriji 4:0 postavljamo stvari na svoje mesto. Dva minuta pre kraja druge četvrtine sa igračem više protivnika prečka spašava naš gol, u kontri Ćuk šutira a golman Hrvatske Pavić to brani. Na 53. sekunde pre kraja druge četvrtine Dejan Savić uzima time out. Sledeći napad naši kombinuju, razvlače odbranu Hrvatske i Filipović povećava vođstvo na 5:2. Tim rezultatom odlazimo na poluvreme sa +3.

Treću četvrtinu otvaramo pogodkom Mitrovića i na semaforu je već 6:2 za našu ekipu. U tim trenutcima igre naši igrači su nadmoćni i realizuju sve šanse koje im se ukažu. Hrvati postižu gol sa igračem više preko Sandra Sukna i smanjuju na 6:3. Već u sledećem kontra napadu, i posle dobre kombinacije naših igrača, šut Ćuka ponovo (+4) rezultat 7:3. Napad protivnika Dušan Mandić preseca a u kontri idealna šansa za Ćuka ali Pavić to brani. Igra se tvrdo, napadi se presecaju olako i dva minuta pre kraja treće četvrtine Sukno koristi ponovo igrača više, postiže go za 7:4.
23 sekunde pre kraja Hrvatska uzima time out i u zadnjem napadu udarac Sukna – Mitrović brani.

Poslednja četvrtina igra se oprezno ulog je veliki i naša prednost od +3 nam daje mogućnost da smirenije igramo. Napad hrvata kojima je potreban gol je neuspešan a u kontra napadu Ćuk asistira Pijetloviću za 8:4. Nedugo potom Prlainović postiže pogodak za 9:4 i u tim momentima hrvati sve slabije igraju kao da su se predali, udarci na gol su sve slabiji, teško se stvaraju šanse za go a igra Srbije deluje impresivno.
Dva minuta pre kraja šut Aleksića za rezultat 10:4, a minut i 40 sekundi pre kraja uzimamo time out, već se slavi, nema više žestine u napadima reprezentacija i čeka se zadnji zvižduk pištaljke da počne slavlje.
Da sve nije gotovo Nikola Jakšić 25 sekundi pre kraja utakmice postavlja konačnih 11:4.

SRBIJA JE SVETSKI PRVAK!!!
BRAVO MOMCI!!!



2 odgovora na temu "ZLATO je naše! Srbija je neprikosnovena u svetu vaterpola!"

  1. Pingback: Doček vaterpolista – Kako dolikuje šampionima | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Duško Pijetlović je najbolji vaterpolista 2015. godine po odluci LEN-a | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login