Ana Ivanović sjajnom igrom izborila četvrtfinale Sinsinatija

TENIS  
Ana Ivanović sjajnom igrom izborila četvrtfinale Sinsinatija

SJAJNE VESTI IZ SINSINATIJA!

Ana Ivanović se plasirala u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju pobedom nad Amerikankom Sloun Stivens 2:6, 6:4 i 6:1 posle dva sata i dva minuta igre.

U borbi za polufinalni meč sastaće se sa najboljom teniserkom sveta Serenom Vilijams, koja je pobedila Italijanku Karin Knap sa 6:0, 6:2.

Ani nije bilo lako da se izbori u ovom meču, imala je dva protivnika, igrala je protiv Stivensove ali i protiv publike koja je davala veliku podršku Amerikanki. To se posebno primećivalo u prvom setu, kada Ana nije ličila na sebe i pravila greške, a Stivensova je uspevala da joj vrati i nemoguće lopte. Već u drugom setu Ana se konačno probudila, ključan je bio šesti gem, kada je napravila brejk, a potom u istom ritmu nastavila u trećem setu u kojem je sve vreme držala potpunu kontrolu.

Početak meča pripada Amerikanki koja posle niza preokreta oduzima servis Ani, i na samom startu meča brejk i Stivensova vodi 1:0. Na svoj servis Amerikanka je sigurna i povećava vođstvo 2:0. Treći gem prvog seta rivalke su ušle u veliku borbu, a posle niza preokreta, Amerikanka je stigla do brejka i povela sa 3:0. Situacija nimalo prijatna za Srpsku teniserku koja u ovom gemu pruža najveći otpor od početka meča, ali Stivensova je neumoljiva povećava svoje vođstvo na 4:0.
U narednom gemu Ana je konačno uspela da posle velike borbe prekine uspešni niz protivnice, osvoji svoj servis, a već u sledećem gemu vrati jedan brejk i smanji rezultat na 4:2. Iako je Ana zaigrala znatno bolje nego na samom početku meča, Stivensova nošena navijanjem domaće publike uspeva da uzvrati novim brejkom i u osmom gemu sigurnom igrom rešava prvi set rezultatom 6:2.

To je bio znak za uzbunu, Srpska teniserka u drugi set ulazi odlučno, zaigrala je bolje i brzo povela sa 1:0, a Amerikanka odmah uzvraća za rezultatsku ravnotežu 1:1.
Vodi se velika borba igra se gem za gem, obe teniserke pritiskaju jedna drugu na servisu, ali brejkova nije bilo. Ana je imala sjajnu šansu da oduzme servis Amerikanki u osmom gemu, ali je publika „digla“ Stivensovu i ona uspeva da zadrži svoj servis 4:4.
Sada je na terenu prava Ana koja je zaigrala onako kako ona zna i ume i posle osvojenog servis gema i uz niz preokreta uspela da oduzme servis napravi brejk koji joj je doneo drugi set 6:4, iako je publika sve vreme bila protiv nje izjednačuje na 1:1 i odvodi meč u treći set.

U trećem setu Ana nastavlja u istom ritmu, pokazuje zbog čega je u samom vrhu ženskog tenisa, osvaja na svoj servis prvi gem i već u drugom gemu napravila je brejk za 2:0. Srpska teniserka koristi zbunjenost protivnice nastavlja sa sigurnom igrom, vrlo brzo je ponovo oduzela Stivensovoj servis i već posle petog gema bila na korak do potpunog trijumfa.
Stivensova  uspeva da prekine njen niz uzima svoj gem prvi u trećem setu i to je sve što je uspela, jer u sedmom gemu Ana rutinski završava i gem i set i meč, konačnih 2:1 i prolaz u sledeću rundu.

U četvrtfinalu je čeka protivnica dostojna svakog poštovanja reket broj 1 u ženskoj konkurenciji Serena Vilijams.
Pre Ane, prolaz u četvrtfinale su obezbedili Jelena Janković u vrlo teškom meču, kao i Novak Đoković koji je preokretom došao do pobede.

Pogledajte meč Ane i Sloun u kratkim crtama:

SVIMA SREĆNO U NASTAVKU!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login