Novak Đoković vicešampion Sinsinatija

TENIS  
Novak Đoković vicešampion Sinsinatija

SJAJNI NOVAK ĐOKOVIĆ!

Novak Đoković nije uspeo da osvoji jedini masters koji mu nedostaje. Ovaj masters je kod nas dobio i naziv „zlatni masters“, jer je već peti put Novak pokušao da ga osvoji ali je ostao nedostižan. Nole kaže da daje sve od sebe i svake godine se ponovo vraća ne bi li ga osvojio.

Ovaj put Rodžer Federer je sve pogađao, sve stizao, izlazio na mrežu, skraćivao udarce, bukvalno mučio protivnika. Na kraju je pobedio sa 7:6(1) i 6:3. Pobedio je Rodžer Novaka i u tri finala u kojima su igrali u Sinsinatiju: 2009. i 2012. i ove 2015 godine. Impresivan teniser i za svaku pohvalu. Ovaj put je bio bolji od Noleta, ali za godinu dana će opet, nadamo se, biti finale u kojem ćemo veličati Novaka.

Nećemo zaostati u veličanju našeg najboljeg tenisera svih vremena ni sada, jer je Novak zadnjih nedelja pružio jako dobar tenis i bio u dva finala. Jedno u Montrealu pre nekoliko dana i sada u Sinsinatiju. Novak je igrao od početka sezone vrhunski tenis i niko mu nije mogao parirati. Osvajao je turnire sa lakoćom, a tamo gde je morao da se „muči“, on se i tu sa lakoćom mučio. Novak je i dalje najbolji, a tako će i biti, nadamo se, još dugo vremena.
Bez obzira što je Bole prvi teniser sveta, nemojmo zaboraviti da su velikani tenisa i dalje oko njega i da čekaju svoj trenutak: Rodžer Federer, Rafael Nadal, Endi Majer, i drugi koji vrebaju momenat Novakove slabosti da preuzmu kormilo na ATP listi.

Što se tiče meča Novak je imao dosta problema sa servisom. Jako slab učinak prvog servisa rezultirao je teško osvajanim gemovima i gubljenjem svog servisa, dok je sa druge strane jak i precizan servis garantovao Rodžeru sigurne gemove. Rodžerov izlazak na mrežu i njegova agersivnost su obeležile ovaj meč, a i kompletan turnir. Kao da smo gledali onog starog Rodžera iz vremena kada je bio vodeći na ATP listi preko 300 nedelja.

Osećao se Novakov umor na terenu, prosto nije mogao da parira „svežem“ Švajcarcu. Rodžer je na pola meča izgleda kao da je tek počeo meč, kao da se nije umorio. Nole je pružio dobar otpor, više puta se vraćao u meč, ali ovaj put nije bio toliko spreman za protivnika da bi preokrenuo meč protiv sjajnog Švajcarca. Protiv Rodžera treba biti spreman mnogo puta više od ovoga i nadamo se da će Nole povratiti svoju snagu i suprostaviti se na pravi način na koji smo svi navikli.

Pogledajte kako je bilo na meču Novaka i Rodžera:

Respekt za Rodžera i osvojen turnir u Sinsinatiju a Novaku želimo da osvoji US open koji se igra za nekoliko dana.

SREĆNO NOLE I SAMO NAPRED!
SVI SMO UZ TEBE!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login