Sa niškog aerodroma sledećeg leta moguće nove linije

AVIOPREVOZ  
Sa niškog aerodroma sledećeg leta moguće nove linije

SJAJNE VESTI SA NIŠKOG AERODROMA!

Zadovoljni dosadašnjim rezultatima i saradnjom sa avio-kompanijom „Wizz Air“, uprava niškog Aerodroma je odlučila da nastavi saradnju sa tom avio-kompanijom koja je od velikog značaja i za aerodrom ali i od značaja za razvoj južne i istočne regije Srbije.

Da podsetimo „Wizz Air“ je mađarska niskotarifna avio-kompanija sa glavnim bazama u Mađarskoj i Poljskoj. Avio-kompanija je osnovana septembra 2003. godine, a prvi let iz Katovica u Poljskoj obavila je 19. maja 2004. godine. Trenutno leti iz 16 baza u Evropi. Ova kompanija sarađuje sa svim aerodromima koji nude nisku cenu areodromske takse, kakav je i niški Aerodrom „Konstantin veliki“, a u toku su pregovori sa mnogim aerodromima u vezi proširenja letova i proširenja destinacija.

Koliko je ozbiljna ova avio-kompanija dokaz je i to što su već objavili svoj letnji red letenja za narednu godinu prema kome će od 27. marta 2016. godine ova kompanija nastaviti da leti iz Niša ka Malmeu i Bazelu svake srede i nedelje. S obzirom na činjenicu da će doći do promene u redu letenja tokom 2016. godine, putnici će biti krajem marta biti u prilici da odu do Malmea ili Bazela na dan ili dva, jer će se završetak aktuelnog rasporeda poklopiti sa novim redom letenja.

Kako kažu u ovoj kompaniji, raspored letenja sa niškog aerodroma je tako urađen iz operativnih razloga.

„Raspored letova je napravljen na osnovu operacionih faktora, slobodnih mesta, rotacije i raspoloživosti letelica, tako da su, u trenutnom rasporedu, dati dani bili slobodni za oba leta“ – poručuju iz Wizz Air-a.

Zadovoljni su na niškom Aerodromu jer je već najavljena kupovina karata za narednu letnju sezonu, a to znači znači da su ispunjena očekivanja i mađarske avio-kompanije i uprave Aerodroma.

Prema podacima sa sajta ove kompanije u letnjem redu letenja početna cena avio-karte do Malmea iznosi 2.299 dinara, dok se do Bazela može naći po početnoj ceni od 3.399 dinara.

Podsetimo, „Wizz Air“ je od 15. septembra smanjio broj letova ka Malmeu sa 3 na 2 leta nedeljno i nastaviće da leti i tokom zimskog reda letenja do 26. marta naredne godine i to za Bazel ponedeljkom i petkom, i za Malme utorkom i subotom.

Poželimo da im sledeća sezona bude uspešnija od ovogodišnje.

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Sa niškog aerodroma sledećeg leta moguće nove linije"

  1. Pingback: Od septembra redovni letovi između Niša i Berlina sa niskotarifnnom avio-kompanijom Ryanair | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ uskoro proširuje kapacitete | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login