Od septembra redovni letovi između Niša i Berlina sa niskotarifnnom avio-kompanijom Ryanair

AVIOPREVOZ  
Od septembra redovni letovi između Niša i Berlina sa niskotarifnnom avio-kompanijom Ryanair

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Irska ultra-niskobudžetna avio kompanija Ryanair još ranije je dobila potrebnu dokumentaciju kako bi počela da saobraća u našoj zemlji. Bilo je potrebno godinu dana da rukovodstvo niškog aerodroma u Srbiju dovede avio prevoznika Ryanair, najveću lowcost kompaniju na svetu. Uspostavljen je saobraćaj sa Berlinom (SXF) počev od zimskog reda letenja.
Pored redovnih linija koje održava Wizz-Air sa niškog aerodroma, još ranije, čelnici ovog aerodroma su najavili moguće uvođenje novih linija.

Od 4. septembra, sa dva nedeljna leta, Ryanair će prevoziti putnike iz Berlina za Niš (polazak u 07:25, a dolazak u 09:30) i iz Niša za Berlin (polazak u 09:55, a dolazak u 12:00). Karte koje su bile u prodaji po promotivnoj ceni od 24,99 evra skoro sve su prodate (moguće je naći još tek po neku kartu ukoliko budete imali sreće na web-sajtu), a početna cena karte u ovom trenutku je 28,99 evra za jedan smer.

Predstavnici Ryanaira su pre nekoliko dana gostovali na TV Zona Plus i tom prilikom su najavili dalje širenje svojih linija iz Niša ka drugim gradovima, jer su veoma zadovoljni interesovanjem putnika na liniji ka Berlinu. Takođe su svoje namere potvrdili i u niškoj gradskoj saopštili pa se iskrneo nadamo da ćemo dobiti još linija po povoljnim cenama.

„Mi smo odlučili da proširimo svoje linije i u Srbiji odnosno iz Niša, zato što smo u konstantnom rastu. Berlin je divan grad, verujemo da će uspeti. Uveliko razvijamo naš biznis u Berlinu i jednom kada završimo ekspanziju u većim gradovima Evrope, i sada radimo drugo širenje ka manjim aerodromima te verovali smo da je Niš odlična destinacija za te potrebe.“ – istakao je Luis Fernandez-Mellado, menadžer razvoja linija u ovoj kompaniji za TV Zona Plus.

„Avio rat“ između Ryanair-a i Wizz Air-a će se i dalje nastaviti jer irska kompanija planira da uspostavi još mnogo linija. Oni su u našem neposrednom okruženju najavili preko 10 novih i to iz Sofije, Temišvara i Bukurešta aludirajući na uspostavu saobraćaja tamo gde ga ima i Wizz Air. Kompanija Ryanair planira 30.000 novih putnika godišnje sa niškog aerodroma „Konstatin Veliki“. Takođe su najavili i otvaranje kompanijske webstranice na sprskom jeziku.

Luis Fernandenz je takođe istakao da su oni Niš odabrali prvenstveno zbog niskih cena aerodromskih usluga, ali i da su pored toga koristili neke druge bitne parametre kao što je tržišni potencijal i dijaspora.

„Kriterijum za ulazak na tržište zavisi i od linije i konkurencije, ali pre svega gledamo da naše troškove svedemo na minimum što doprinosi niskim cenama avio-karata. Aerodromi koji nemaju razvijenu mrežu letova upravo rade da smanje svoje usluge kako bi određena avio-kompanija pokušala da to tržište razvije.“ – kaže Fernandez-Mellado.

Takođe u Ryanair-u će učiniti sve kako bi imalu pune avione pre prvog leta ali i kasnije. Fernadez kaže da će cene avio-karata varirati u zavisnosti od popunjenosti kabine i interesovanja samih putnika. Ukoliko se desi da interesovanje bude nešto slabije od očekivanog , Ryan će spustiti cene karata kako bi privukao svoje putnike, ali se očekuju da će sve biti kako treba i da će cene rasti koliko to tržište dozvoljava.

Bojan Avramović, direktor RRA JUG, još jednom je istakao da je ugovor sa Ryanair-om kao i sa Wizz Air-om na čistoj komercijalnoj osnovi odnosno da grad ne plaća prazna sedišta (suvbencije) kao ranijih godina kada je leteo Montenegro Airlines. Ryanair će raditi na niškom aerodromu kao i sve ostale avio-kompanije koji će koristiti niški aerodrom.

Ukoliko ste zainteresovani za letove ove kompanije možete ih pogledati ili rezervisati na adres: https://www.ryanair.com/gb/en/booking/home

Podećanja radi Wizz Air će otvoriti novu liniju od 20. avgusta ka Dortmundu.

Svakako su sve ovo sjajne vesti za državu Srbiju, a prvenstveno za grad Niš i jug Srbije.

SJAJNO!



3 odgovora na temu "Od septembra redovni letovi između Niša i Berlina sa niskotarifnnom avio-kompanijom Ryanair"

  1. Pingback: Niški aerodrom „Konstantin Veliki“ uskoro proširuje kapacitete | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Prvi let iz Niša za Dortmund 20. avgusta - Sjajne Vesti

  3. Pingback: Avio-kompanija Ryanair otpočela redovnu liniju na relaciji Niš-Berlin - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login