Avio-kompanija Ryanair otpočela redovnu liniju na relaciji Niš-Berlin

AVIOPREVOZ  
Avio-kompanija Ryanair otpočela redovnu liniju na relaciji Niš-Berlin

SJAJNE VESTI IZ NIŠA

Kao što smo ranije i najavili niskotarifna avio-kompanija „Ryanair“ je poletela sa niškog aerodroma. Prvi let je obavljen pre dva dana kada je i zvanično otvorena linija.

Srbija je 32. zemlja u kojoj ovaj avio-prevoznik ima redovne letove. Ryanair i Wizz Air su jedine dve niskotarifne avio-kompanije koje imaju redovne letove iz Niša. Avioni na relaciji Berlin-Niš-Berlin će leteti svake nedelje i to dva puta: četvrtkom i nedeljom. Karte možete rezervisati na Ryanir-ovom sajtu. Ukoliko se odlučite da letite u oktobru cena povratne karte u ovom trenutku iznosi manje 50 eura (provera na sajtu 06.09.2016 u 07:10).

Svaka nova linija za niški aerodrom „Konstantin Veliki“ znači i 30.000 novih putnika godišnje. Od početka godine aerodrom „Konstantin Veliki“ imao 50.000 putnika, a do kraja godine trebalo da bude oko 120.000 putnika. U ovom trenutku niški aerodrom ima 6 redovnih linija, a uvođenjem još linija to bi značilo i zaposlenje još osoblja na aerodromu.

Menadžerka „Rajanera“ Kjara Ravara izjavila je:

„Izabrali smo Niš jer nam ovaj srpski grad najviše odgovara. Posle dužih pregovora, „Rajaner“ je poleteo u Srbiji. Početkom zimske sezone uvešćemo i druge najavljene linije i to do Diseldorfa-Weeze, Bratislave i Milana-Bergamo. Cene karata se kreću od 9,99 evra u jednom pravcu.
Zadovoljni smo popunjenošću aviona na letu do Berlina. Očekujemo da u narednom periodu raste interesovanje i za druge letove naše kompanije sa aerodroma u Nišu.“

VODENI TOPOVI

Pogledajte kako je izgledao doček prvog aviona iz Berlina:

Ova niskotarifna kompanija je još 2006. godine pokrenula razgovore za dolazak na niški aeodrom. Ovde možete pročitati tekst u kojem je detaljnije objašnjeno kako je teklo uvođenje ove linije u Srbiji.

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Avio-kompanija Ryanair otpočela redovnu liniju na relaciji Niš-Berlin"

  1. Pingback: U Nišu toranj i rezervni centar kontrole letenja - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login