Odbojkašice Srbije protiv Turske za bronzu na EP

ODBOJKA  
Odbojkašice Srbije protiv Turske za bronzu na EP

SJAJNE VESTI O BORBI ODBOJKAŠICA ZA BRONZU!

Odbojkašice Srbije poražene su u polufinalu Evropskog prvenstva od Rusije rezultatom 3:1 po setovima 25:23, 25:23, 21:25 i 25:22. Danas, u nedelju, će se Srbija boriti za bronzanu medalju od 14 sati protiv ekipe Turske, dok će u finalu igrati Holandija i Rusija, koja brani zlato sa prošlog prvenstva.

Odbojkašice Srbije su se borile kao lavice, ali nisu imale snage za podvig protiv Ruskinja. Ipak za protivnika su imale raspoloženog protivnika, Evropskog prvaka od prošlog prvenstva. Svakako treba čestitati našim devojkama koje su bile superiorne do ovog meča, i nadati se da će danas na njihovim grudima biti medalja bronzanog sjaja.

TOK MEČA

#Prvi set#
Početak meča i Rusija je osvojila prva dva poena u meču, ali Srbija na servis Brankice Mihajlović pravi seriju poena za vođstvo 4:2. Igra se borbeno, svaki poen je bitan. Rusija je posle tajm-auta stigla do izjednačenja 4:4, a potom je Tijana Bošković servisima donela Srbiji prednost 7:5. Ipak, Ruskinje odlaze na prvi tehnički tajm-aut sa poenom prednosti 8:7 posle odlične igre na mreži.
U središnjem delu seta uglavnom se igra poen za poen. Tijana Malešević je osvojila dva poena za Srbiju, pa naš nacionalni tim ima prednost 16:15 na drugom tehničkom tajm-autu. Protivnice povezuju tri poena ivode sa 20:19, ali je Milena Rašić blokom donela izjednačenje 20:20. Sporna situacija viđena je pri rezultatu 22:22, Bošković je servirala as, ali je gledanjem snimka utvrđeno da je lopta otišla u aut. Ruskinje su osvojile naredni poen za 24:22. Rusija je iskoristila drugu set loptu za 25:23 i povela sa 1:0 u setovima.

#Drugi set#
Početak drugog seta tandem Rašić – Bošković doneo je srpskom timu prednost 3:1, ali Ruskinje blokom dominiraju, pa su uspele da preokrenu i povedu sa 7:6, imale i kontru ali je Tijana Bošković donela izjednačenje Srbiji. Kušeljeva u sledećem napadu donosi Rusiji minimalnu prednost na prvom tehničkom tajm-autu 8:7. Rusija je povela sa 13:9, ali je posle tajm-auta srpski tim vezao tri poena i prišao na 13:12.
Velikom borbenošću Srbija stiže do izjednačenja 14:14, a blok Jovane Stevanović donosi srpskom timu treći vezani poen i prednost 15:14, pa se na drugi tajm-aut odlazi  sa prednošću sa 16:15. Trojni blok Rusije donosi vezane poene svom timu za prednost 20:18 u finišu drugog seta. Tajm-aut nije uspeo, Območajeva je uspešna iz kontre za 21:18. Onda je i klasa rivalki došla do izražaja, ponovo su vratile prednost, da bi u završnici odličan servis Milene Rašić vratio neizvesnost 22:22. Bilo je nade kada je Maleševićeva probila blok, no ni to nije bilo dovoljno, druga set lopta ponovo je realizovana, Ruskinje vode sa 2:0 u setovima.

#Treći set#
Prva dva seta smo izgubili i da li je ovo kraj meča. Počeli smo dobro povele sa 4:1, imali smo pri rezultatu 6:3 kontru, ali je Zarjažko izblokirala napad Srbije i smanjila rezultat, da bi posle još jedne greške Srbije Rusija prišla na 6:5. Na prvi tehnički tajm-aut otišli smo sa dva poena viška 8:6, a potom iskoristila dve kontre za 10:6 posle fantastičnog „kuvanja“ Maje Ognjenović. Dominira Srbija u trećem setu, sjajna igra našeg tima u pokušaju da se vrati u meč. Rezultat takve igre je prednost 16:9 našeg tima na drugom tehničkom tajm-autu.
Srbija je lako stigla do set lopte, ali se potom mučila i iskoristila tek četvrtu set loptu za 25:21 u trećem setu. Sjajna igra Srbije, najbolja u dosadašnjem toku meča i nada da mogu da potpunog preokreta u meču, 2:1 za Rusiju.

#Četvrti set#
Da li ćemo uspeti izboriti brejk ostaje nam nada. Četvrti set je krenuo pa posle izjednačenog početka i rezultata 3:3, devojke iz Rusije kažnjavaju svaku grešku naše ekipe. Poremetile su prijem srpskog tima, vežu pet poena i na prvi tehnički tajm-aut otišlo se rezultatom 8:3 za Rusiju.
Pokušao je Terzić da osveži tim rotacijama, ali nije bilo rešenja u napadu i bloku, pa je tajm aut tražio pri rezultatu 4:11. Uspeli smo da se delimično vratimo i priđemo na tri poena minusa (9:12), ali Ruskinje su ponovo poremetile prijem našeg tima i na drugi tehnički tajm-aut otišle sa šest poena viška 16:10. Srbija je stigla na 21:23 posle serije od četiri poena, ali je Zarjažko prekinula taj niz i donela svom timu prvu set i meč loptu. Rusija je pobedila Srbiju sa 3:1

Rašićeva je bila najbolja u našim redovima i donela je Srbiji 23 poena, 18 poena je na kontu Tijane Bošković. Kod reprezentacije Rusije Košeleva bila nezaustavljiva sa 22 poena, a standardno dobra Območajeva je postigla 19 poena.

Nadamo se da će borba za bronzanu medalju izmamiti osmeh na licu, kada budemo gledali naše devojke na pobedničkom postolju.
Da napomenemo utakmioca je danas od 14 sati protiv ekipe Turske!

SAMO NAPRED HRABRO I SRCEM!
NADAMO SE SJAJNIM VESTIMA!



Jedan odgovor na temu "Odbojkašice Srbije protiv Turske za bronzu na EP"

  1. Pingback: Odbojkašice Srbije osvojile bronzu na Evropskom prvenstvu 2015 u Belgiji i Holandiji | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login