Bjelica dobar, Jokiću mala minutaža, a Marjanović nije imao prilike da se pokaže na početku ovogodišnje NBA lige

KOŠARKA  
Bjelica dobar, Jokiću mala minutaža, a Marjanović nije imao prilike da se pokaže na početku ovogodišnje NBA lige

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Počeo je 70. po redu NBA šampionat u kome su na početku sezone nastupili i trojica igrača iz Srbije, Nikola Jokić, Boban Marjanović i Nemanja Bjelica. U prvim mečevima za svoje ekipe nastupili su Nikola Jokić i Nemanja Bjelica dok šansa nije pružena Bobanu Marjanoviću.

Nemanja Bjelica je imao dobru minutažu, već na prvoj utakmici. Proveo je na terenu igrajući za svoju ekipu 22 i po minuta. Postigao je ukupno 8 poena, šut iz igre prema košu 3 ubačena od 6 upućenih šuteva, i od 4 pokušaja za tri poena polovičan učinak sa ubačene 2 trojke. Njegova ekipa Minesota je na gostovanju Lejkersima ostvarila pobedu 112:111, a pored dobre igre pred kraj utakmice postigao je i „trojku“ koja je bila presudna u pobedi njegove ekipe. Osim postignutih koševa Bjelica je bio uspešan i u skokovima, pet puta je pokupio loptu pod svojim košem, dva puta je asistirao svojim igračima da postinu pogodak i jednu blokadu. Kada se sve sabere njegov učinak u prvoj utakmici je zadovoljavajući i verujemo da će u sledećim mečevima pružiti još više i opravdati svoje učešće u NBA ligi. Pre početka utakmice igrači su odali počast nedavno preminulom treneru Minesote Flipu Saundersu.
U ekipi Minesote najviše koševa postigao je Riki Rubio 28 poena, i Kevin Martin sa ubačena 23 pogotka. Kod  poraženih Lejkersa najbolji strelac je Brajant sa 24 poena, a drugi igrač sa najboljim učinkom je Lu Vilijams koji je postiga 21 koš.

Drugi srpski igrač koji je nastupio na prvoj utakmici nove NBA sezone bio je Nikola Jokić. Proveo je kratko vreme na parketu igrajući samo četiri minuta i za taj period igre postigao je samo dva poena. Njegova ekipa Denver napravila je podvig, savladavši ekipu Hjustona na njihovom terenu, sa velikih plus 20 rezultatom 105:85. Gosti iz Denvera odlično su odigrali ovu utakmicu, dominirali su u trojkama, od 27 pokušaja čak 13 puta lopta je ušla u koš, skoro 50 odsto ubačenih trojki. Najviše koševa u pobedničkoj ekipi postigao je Danilo Galinari sa postignutih 23 koša i Kenet Farid koji je poentirao 18 koševa. U ekipi Hjustona koja je loše odigrala utakmicu odskakao je Džejms Harden sa 22 postignuta pogotka.

Šta reći za Bobana Marjanovića koji je odlično odradio pripremne utakmice, bio je jedan od zapaženijih igrača i svi su verovali da je on pravo pojačanje za ekipu Sparsa. Prva utakmica a on nije bio među prijavljenim igračima za meč u Oklahomi. O čemu se radi još nije razjašnjeno, verujemo da će Marjanović u sledećem i svim ostalim mečevima svoje ekipe pronaći svoje mesto i provoditi veće minutaže na parketu.

Prvo kolo prvenstva je prošlo kako je prošlo, verujemo da će se već u sledećem kolo pružiti šansa svim našim igračima, a posebno Marjanoviću da i on oseti adrenalin igrajući za osvajanje bodova na parketu najjače košarkaške lige.

SAMO NAPRED! SREĆNO MOMCI!



Jedan odgovor na temu "Bjelica dobar, Jokiću mala minutaža, a Marjanović nije imao prilike da se pokaže na početku ovogodišnje NBA lige"

  1. Pingback: Bobi Marjanović sjajno debitovao u NBA ligi | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login