Bjelica, Jokić i Bobinator pružaju dobre igre u svojim klubovima u NBA ligi

KOŠARKA  
Bjelica, Jokić i Bobinator pružaju dobre igre u svojim klubovima u NBA ligi

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

NBA liga se polako zahuktava, a srpski igrači traže svoje mesto pod njenim svodom. Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Boban Marjanović žele da dostignu slavu igrača sa ovih prostora koji su je stekli igrajući u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Iz utakmice u utakmicu Nemanja Bjelica igrajući za svoj klub Minesotu, sve više vremena provodi u igri po koševima. U poslednjem meču protiv Atalante, pružio je odličnu igru i proveo je nepunih 40 minuta na terenu. Zadovoljni su u stručnom štabu Minesote njegovom igrom. A kako ne bi bili kada je imao učinak od 11 poena, iz pet pokušaja tri puta je poentirao za „trojku“, a dva puta je bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Kada se tome doda pet skokova i četiri uspešne asistencije, njegov učinak na utakmici je odličan. Sve je to doprinelo da njegova ekipa ostvari pobedu nad neugodnom Atalantom od 117:107. Na utakmici je briljirao Vigins, koji je meč završio sa rekordom karijere od 33 poena, pa Karl-Entoni Tauns sa 17 poena, Kevin Martin i Zek Lavin koji su postigli po 13 koševa.

Ekipa Denvera, našeg igrača Nikole Jokića, je pobedila Portland tesnim rezultatom 108:104. Imao je Jokić solidnu minutažu na terenu pa je za 15 minuta uspeo postići 10 poena. Ali tih deset poena je ostvario 100 postotnim učinkom, 3 šuta iz igre, sva tri završavaju u košu, a sa linije slobodnih bacanja 4 pokušaja sva 4 uspešna. Uz to imao je dva uspešna skoka, dve ukradene lopte i jednu asistenciju. Uz Nikolu u ekipi Denvera dobru igru pružio je i Hikson sa 19 poena.

Najmanje vremena na parketu, kao u prethodnoj utakmici, opet je proveo naš košarkaš Boban Marjanović. On je u meču protiv Sakramenta veći deo utakmice proveo na klupi. A za tri i po minuta na parketu, koliko mu je poverio trener, uspeo je samo jednom da poentira u njegovom stilu zakucavanjem – ukupno je postigao dva poena. Njegova ekipa se dosta mučila u Sakramentu, a pobedi su doprineli rezervisti koji su u poslednjem periodu igre ostvarili prednost i pobedu 106:88. Najbolji u redovima San Antonija bio je Kavaj Lenard sa 24 poena, Lamarkus Oldridž 16 poena, Toni Parker se 13 puta upisao u listu strelaca i Tim Dankan koji je ostvario dabl-dabl sa 11 poena i 14 uhvaćenih lopti.

U noći između ponedeljka i utorka u NBA ligi postignuti su sledeći rezultati:

Indijana – Orlando 97:84
Filadelfija – Čikago 88:111
Atlanta – Minesota 107:117
Denver – Portland 108:104
Sakramento – San Antonio 88:106
Golden Stejt – Detroit 109:95
L.A. Klipers – Memfis 94:92

Našim momcima želimo dobre partije u sledećim mečevima i što dužu minutažu na parketu.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login