Nemanja Bjelica trenutno najbolji ruki trojkaš NBA lige

KOŠARKA  
Nemanja Bjelica trenutno najbolji ruki trojkaš NBA lige

SJAJNE VESTI IZ NBA LIGE

Srpski košarkarkaški reprezentativci pokazuju sve bolju igru i povećavaju minutažu na terenu. U ovom kolu najbolju igru pružio je Nemanja Bjelica.
Iako je njegova ekipa Minesota poražena od Golden Stejt sa 116:129, uspeo je da ostvari zapažen učinak. Sa dosta dobrom igrom na ovom meču postigao je osam poena. Imao je i dobar postotak realizacije šuta, od tri upućena pokušaja za dva poena lopta je dva puta prošla kroz obruč. Šut za tri poena je 50%, 2 upućena šuta i jedna uspešna realizacija. Nešto slabiji učinak imao je sa linije slobodnih bacanja, od četiri pokušaja samo jedan uspešan pogodak. Uspeo je da napravi i tri asistencije i imao je jednu uspešnu krađu lopte protivniku. Za 33 minuta koliko je proveo na terenu uspeo je da u devet uspešnih skokova pokupi isto toliko lopti. Malo je nedostajalo da Nemanja Bjelica ostvari dabl dabl. U pojedinim momentima je pokazao da ga Minesota nije uzalud angažovala jer pokazuje sve bolju igru iz meča u meč.

I u narednom meču koji su odigrali protiv Indijane, njegova Minesota ponovo doživljava poraz, 103:107. Nije pomogla ni još jedna dobra partija našeg reprezentativnog centra, koji je na terenu proveo 25 minuta. Postigao je Nemanja 10 koševa, a uz to ostvario je dva uspešna skoka sa dve pokupljene lopte i napravio je jednu asistenciju. U šutevima za tri poena učinak mu je od 2 od 5 pokušaja. Sa ove dve trojke došao je do trenutne cifre od 13 pogođenih trojki u ovoj sezoni, što mu je omogućilo da trenutno bude najbolji ruki u šutu iza linije 7,24 metara. Uspelo mu je da svojom dobrom igrom bude uvršten u NBA Top 10 najboljih poteza prikazanim u susretima NBA lige.

BRAVO NEMANJA!
SAMO NAPRED!

SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Nemanja Bjelica trenutno najbolji ruki trojkaš NBA lige"

  1. Pingback: Nemanja Bjelica konačno u svom stilu | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login