Novak Đoković odličan na startu završnog turnira u Londonu

TENIS  
Novak Đoković odličan na startu završnog turnira u Londonu

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Novak Đoković (drugi nosilac završnog turnira u Londonu) je pobedio Dominika Tima rezultatom 2:1 (6:7 (10:12), 6:0, 6:2). Ovo je bilo najbolje Novakovo izdanje posle 6 meseci. U okviru grupe „Ivan Lendl“ naš teniser je gubio prvi set, ali je nedugo posle toga sa terena „počistio“ Austrijanca. Meč u O2 areni trajao je 2 časa i 2 minuta.

Bez obzira što je izgubio prvi set, jasno je bilo da je Nole došao po pobedu. Igrao je jako dobro i odlučno, ali je Tim uspeo da se izvuče iz svih situacija i odvede set u neizvesnost. Videlo se i u taj brejku da je Novak staložen i miran i da ga interesuje samo krajnji cilj – pobeda.

IZJAVA

„Dominik je zaista počeo odlično, zaslužio je da dobije prvi set. Pružio je sjajan otpor i odličnu igru. Igrali smo dobro od samog starta, odlično smo servirali obojica… Nije bilo lako, on je napadao tokom celog taj-brejka. Zaslužio je da dobije set, jer je bio bolji.
Nisam želeo da on počne u drugom setu kao u prvom. Ti gemovi su bili presudni, odmah sam napravio brejk i osetio sam se komfornije na terenu u tom delu meča. Bolje sam reternirao i time ga sprečio da igra svoje najbolje udarce.
Zaista je prelep osećaj ovde izaći na teren, osećamo se kao rok zvezde. Zahvalan sam ovom sportu zbog svega što sam postigao. Drago mi je što je publika došla u ovolikom broju već od prvog meča.“ – izjavio je Novak posle susreta.

Novak opet uživa dok igra tenis. Opet mu je stalo, opet se raduje posle svakog dobrog poteza ili poena, a njegove reakcije iz finiša meča najbolje opisuju da je Đoković ponovo onaj stari. Iako je mogao da osvoji i prvi set, u nastavku je pokazao da je pravi šampion.

Naredni meč Novak će igrati protiv Miloša Raonića, dok će Dominik Tim igrati protiv Gaela Monfisa.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak Đoković odličan na startu završnog turnira u Londonu"

  1. Pingback: Pobeda za prvo mesto u grupi „Ivan Lendl“ - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login