Novak pobedom nad Raonićem obezbedio polufinale

TENIS  
Novak pobedom nad Raonićem obezbedio polufinale

SJAJNE VESTI IZ LONDONA

Naš najbolji teniser Novak Đoković ekspresno je stigao u polufinale završnog mastersa u Londonu. Bilo je potrebno samo dva kola da pokaže da je u sjajnoj formi. Novak Đoković je u drugom meču u grupi „Ivan Lendl“ savladao Miloša Raonića sa 2:0. Po setovima bilo je 7:6 (8:6) i 7:6 (7:5), a meč je trajao dva časa i 14 minuta. Ovo je osma pobeda nad Milošem Raonićem od toliko i odigranih mečeva.

Statistika

– as poeni (2-14)
– dvostruke servis greške (2-3)
– direktni poeni (11-42)
– neiznuđene greške (22-27).

TOK MEČA

Ovaj meč je obeležila neizvesnost tokom svih 134 minuta igre. Igrao se gem za gem i svako je čuvao svoj servis, sa tom razlikom da je Novak često morao da spašava brejk lopte. Posle prva dva servis gema naš teniser je zaigrao sigurnije i održao se do taj-brejka. Poveo je Miloš Raonić sa 3:1, ali je tada Novak pokazao sjajnu igru i preokrenuo na 5:3. Potom sledi izjednačenje mladog Raonića na 5:5. Novak je propustio set loptu na svoj servis, da bi mu dva poena kasnije stigao poklon u vidu dvostruke servis greške Raonića (8:6).

Drugi set je krenuo mnogo bolje za našeg tenisera. Čak 2 puta je osvajao brejk, ali je Kanađanin svojim ubitačnim servisima vraćao brejkove i odveo set u poslednji i odlučujući gem. Ovaj put, sa nešto manje neizvesnosti, Novak je rešio taj brejk u svoju korist 7:5 i pobedio u ovom meč.

Pogledajte detalje iz meča:

„Mentalna snaga je presudila da dobijem ovaj meč. Morao sam da odigram najbolje što znam i pogodim neke jako važne udarce. Taj-brejk prvog seta mi je doneo ogromnu prednost. Miloš se dva puta sjajno vraćao u drugom setu, koji je vrlo lako mogao da ode na drugu stranu. On je fizički vrlo snažan i koristi servis kao veliko oružje. Srećan sam zbog plasmana u polufinale“ – izjavio je Novak posle meča.

Naredni meč u okviru svoje grupe Novak će odigrati u četvrtak od 15 časova. Protivnik će biti Gael Monfis (6) koji nema ni jednu pobedu do sada na ovom turniru. Ukoliko Francuz ne nastupi zbog povrede, njega će zameniti Belgijanac David Gofan.

Masters u Londonu, koji je poslednje četiri godine srpski teniser osvajao, igra se za nagradni fond od 7,5 miliona.

NAPRED NOLE!
SJAJNO!



Jedan odgovor na temu "Novak pobedom nad Raonićem obezbedio polufinale"

  1. Pingback: Pobeda za prvo mesto u grupi „Ivan Lendl“ - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login