Pevaj frankofonu pesmu i osvoji put u Francusku! (VIDEO)

KNJIŽEVNOST  
Pevaj frankofonu pesmu i osvoji put u Francusku! (VIDEO)

SJAJNE VESTI & NIŠKE VESTI POZIVAJU NA TAKMIČENJE ZA FRANKOFONU PESMU

Prijave na takmičenje za frankofonu pesmu su u toku i otvorene su do 31. januara u ponoć. Pravo da se takmiče imaju svi između 13 i 28 godina starosti koji uče francuski jezik. Svi oni koji vole da pevaju i sanjaju da podele svoju ljubav prema frankofonoj pesmi pred publikom, piše u pozivu Francuskog instituta.

„Počni već sad da razmišljaš koju ćes pesmu izabrati: budi kreativan, istraži nove muzičke horizonte da bi publici prikazao NOVU frankofonu pesmu. Ako razmišljaš koju bi pesmu mogao da otpevaš, poslušaj našu plejlistu i otkrij nove pesme, zaboravljene pesme, pesme koje će te, nadamo se, inspirisati. Ove godine žiri će naročito ceniti originalnost, dakle impresioniraj nas.“ – piše u pozivu za takmičenje.

Sajt za prijavu za regionalnu selekciju u Nišu

Takmičenje se osim u Nišu, održava i u Beogradu, Kladovu i Novom Sadu u martu, kada je, tradicioalno, mesec frankofonije!

Prošlogodišnji pobednik bio je mladi Nišlija Miloš Unić.

Prošlogodišnji pobednici na takmičenju u Kladovu

Deset takmičara u kategoriji juniora i 7 takmičara u kategoriji seniora nadmetalo se za ulazak u veliko finale u Kladovu. Takmičenju u frankofonim šansonama prethodilo je polaganje ispita za međunarodnu diploma DELF, koje je bilo organizovano za učenike svih kladovskih škola, jer je od ove godine Alijansa dobila status Regionalnog centra za polaganje ovog ispita pored Beograda, Niša i Novog Sada. Naredni rok za polaganje ispita biće krajem aprila.

Pobedili su:

– Lola Grbić iz Kladova u kategoriji juniora,
– Petar Jovanović iz Majdanpeka u kategoriji juniora,
– Tijana Marjanović iz Kladova,
– Aleksandar Vujčić iz Bora.

U saradnji sa NIŠKIM VESTIMA ovaj članak-intervju je prenesen u celosti bez izmene. Ovo je prvi deo od ukupno dva.

SJAJNO!



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login