Delfini pobedili Francusku na startu Svetske lige

VATERPOLO  
Delfini pobedili Francusku na startu Svetske lige

SJAJNE VESTI DONOSE NAŠI VATERPOLISTI

U prvom kolu Grupe B Svetske lige podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu Francusku sa 12:9 (3:2, 2:5, 1:2, 6:0).

Vredelo je doći na Tašmajdan, na Dan oslobođenja Beograda. Pred početak utakmice sa Francuskom posetioci na Tašmajdanu mogli su da uživaju i aplaudiraju vaterpolo reprezentacijama Srbije. Nisu znali kome će više više aplaudirati, jer su prodefilovale tri srpske reprezentacije koje su ove godine osvojile zlatne medalje. Juniorska reprezentacija Srbije donela je zlatne medalje sa Evropskih igara u Bakuu i bili najbolji na svetskom prvenstvu u Almatiju, a seniori su najuspešniji, osvojili su Svetsku ligu u Bergamu i titulu šampiona sveta u Kazanju. Pa može li bolje, zapitajmo se i mi a i drugi jer Srbija je vladar vaterpola, najbolji i u Evropi i u svetu.

U bazenu je bila ekipa Srbije sastavljena od zlatnih juniora iz Almatija, potpomognuta iskusnim asovima Andrijom Prlainovićem i Filipom Filipovićem, a vodio ju je selektor juniora Vladimir Vujasinović. Ovako kombinovan sastav započeo je utakmicu dobro, pa smo prvu četvrtinu rešili u našu korist 3:2. Strelci za našu ekipu su bili Prlainović, Filipović i Nemanja Vico. Start druge četvrtine je obećavao, povećali smo prednost 4:2, a onda potpuni pad igre naše reprezentacije, što Francuzi koriste i do kraja četvrtine postižu 5 golova i na odmor idemo sa minus 2 rezultat na poluvremenu 5:7. Golove u ovoj četvrtini su postigli Gavril Subotić i Filip Filipović.

Svesni su i gledaoci i igrači da je ovo podmlađena ekipa, mnogi su po prvi put igrali za seniorsku reprezentaciju, neki su pod uticajem treme, ali imaju još dve četvrtine za ispravljanje rezultata. Tako smo mislili mi ali ne i Francuzi koji koriste delimičnu smušenost naše ekipe, igraju malo bolje i kraj treće četvrtine idemo na minus 3 za 6:9. Jedini pogodak u ovoj deonici za našu selekciju postigao je Andrija Prlainović sa peterca.

Velika je to prednost i u poslednju četvrtinu ulazimo sa malim šansama da dobijemo utakmicu. A onda na scenu stupaju dva iskusna igrača Filipović i Prlainović koji svojom borbenošću motivišu našu „mladost“, utakmica se igra na sve ili ništa. Francuzi ne shvataju šta ih je snašlo Filipović trese mrežu protivnika dva puta i Subotić isto postiže dva pogotka. Pomaže Filipović sa svojim pogotkom i na kraju i prvi upisani gol u seniorskoj reprezentaciji za Gogova. Luda četvrtina 6:0 neverovatno, tek toliko da se zna ko je vladar u bazenu. Konačnih 12:9, lepa pobeda na startu.

„Čestitao bih momcima koji su defilovali i debitantima. Ne bih sada o igri. Bili smo i emotivni i sa velikim opterećenjem na Filipa i Andriju. Poveli su nas kako treba, posebno u poslednjoj četvrtini. Zasluženo smo dobili. Za Španiju verujem da ćemo opet kombinovati ali i da ćemo igrati u jačem sastavu“ – rekao je selektor Vujasinović.

„Delfini“ u sledećem kolu igraju protiv reprezentacije Španije u Novom Sadu.

Verujemo našim momcima, nadamo se i drugoj pobedi! Srećmo „Delfini“.

SJAJNO



Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login