Miomir Kecmanović osvojio titulu najboljeg tenisera na nezvaničnom juniorskom prvenstvu sveta

TENIS  
Miomir Kecmanović osvojio titulu najboljeg tenisera na nezvaničnom juniorskom prvenstvu sveta

SJAJNE VESTI DONOSI MIOMIR KECMANOVIĆ

Sinoć je u Sjedinjenim Američkim Državama odigran finalni meč za titulu najboljeg tenisera sveta na juniorskom prvenstvu sveta, popularni Orandž Boul (eng. „Orange bowl“). Naš mladi teniser Miomir Kecmanović (postavljen za devetog nosioca) pobedio je prošlogodišnjeg finalistu Grka Stefanosa Cisipasa rezultatom 6:3, 2:6 i 7:6 i tako postao novi šampion ovog nezvaničnog Svetskog prvenstva za uzrast do 18 godina starosti.
Oranž Boul se održava od 1947. godine i on je za mlade tenisere nezvanično Svetsko prvenstvo. Rangiran je odma iza četiri gren slema, a osvojiti ovaj turnir znači da je igrač jedan od najboljih na svetu. Ovaj turnir je svojevrstan proboj u svet tenisa, a to znaju i prethodnici koji su ga osvajali. Neki od njih su i dan danas u vrhu svetskog tenisa: Janko Tipsarević, Endi Marej, Bernanrd Tomić, Huan Martin del Potro, Dejan Katić, Laslo Đere, Markos Bagdatis, Rodžer Federer, Nikolas Masu, Džim Kurijer, Ivan Lendl, Bjern Borg i drugi, a kod dama Karolina Voznijacki, Ana Kurnjikova, Gabrijela Sabatini, Medison Kiz, Dženifer Kaprijati, …

„Ostvario sam svoje ciljeve što se tiče kraja ove sezone, sada se okrećem 2016. i moj fokus pre svega biće Australijan open u Melburnu. Ciljevi su visoki i daću sve od sebe da nastavim ovim putem kojim sam krenuo na Floridi. Ove godine mi nije išlo baš najbolje, tako da sam stvarno srećan što sam pobedio na ovoliko velikom turniru. Svakako da se sve dobro završilo. I, iskreno, ja još ne mogu da verujem da sam osvojio Oranž boul. Trebaće mi vremena da to prihvatim.“ – rekao je Miomir.

Miomir Kecmanović je rođen 31. avgusta 1999. godine u Beogradu. Već na prvim susretima sa reketom pokazivao je veliki talenat i veoma rano je počeo da osvaja turnire u kategorijama starijim od njegovog godišta. Za Miomira kažu da je jedan najperspektvinijih mladih igrača sveta. Ovom pobedom na Floridi on je postao najmlađi među Top 20 najboljih juniora sveta.

Na ovom linku možete videti kako je Miomir Kecmanović došao do finala.

Meč je trajao skoro tri sata, a protivnik Stefanos Cisipas je igrao jako dobro. Grk, koji je prilično visok (193 cm) je jednu godinu stariji od našeg Miomira.

U svom prvom „A“ finalu, ovog nezvaničnog prvenstva sveta u tenisu za juniore uspeo je da savlada prošlogodišnjeg finalistu u veoma interesantnom meču. Završnica je bila prilično napeta, jer nijedan igrač nije dozvoljavao da se napravi brejk. Zadnji set se igrao na taj-brejk, u kome je Kecmanović svog rivala naterao na grešku prilikom meč-lopte i tako osvojio turnir.
Naš mladi teniser rekao je da je pronašao način za igru protiv Cisipasa i tako podigao nivo svog nastupa. Smatra da je ključ ove pobede u jačem napadu i sigurnijoj igri. Udarao je lopticu mnogo jače nego na prethodnom turniru, u napade je ulazio sigurno i nije čekao svoju šansu iz pozadine.

Pogledajte poslednji poen:

Kecmanović je najavio da će i sledeće godine doći na ovo prestižno takmičenje i to kao novi šampion, koji dolazi da odbrani titulu.

BRAVO MIOMIRE! SVAKA ČAST!

SJAJNO!



2 odgovora na temu "Miomir Kecmanović osvojio titulu najboljeg tenisera na nezvaničnom juniorskom prvenstvu sveta"

  1. Pingback: Miomir Kecmanović osvojio juniorski turnir u Merilendu - Sjajne Vesti

  2. Pingback: Srpski teniser Miomir Kecmanović svetski broj 1 na ITF listi - Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login