Srbija pobedila Portoriko u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za OI u Riu (VIDEO)

KOŠARKA  
Srbija pobedila Portoriko u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za OI u Riu (VIDEO)

SJAJNE VESTI IZ BEOGRADA

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Portoriko rezultatom 87:81 (21:22, 20:9, 28:20 i 18:30) u okviru prvog kola Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji se održava u Beogradu. „Orlovi“ su u prvom meču A grupe nastupili u „Beogradskoj areni“ pred oko 14.000 gledalaca i pokazali da su kandidati za osvajanje ovog turnira.
Veoma dobra i jaka reprezentacija Portorika bila je prvi ispit koji su puleni Aleksandra Đorđevića savladali i zakazali sledeći duel u grupi A.

Prva četvrtina se ogledala u ispitivanju snaga, pa se igralo veoma oprezno i na jednoj i na drugoj strani. Srbiji su veliki problem zadavali raspoloženi tandem Barea – Arojo, kojima nije bio problem da poentiraju. Tek u drugoj četvrtini Srbija je pokazala čuvenu odbranu i tako osigurali svoj koš. Takođe su se raspucali i naši košgeteri pa se na poluvreme otišlo sa solidnom prednošću od 10 poena razlike – 41:31.
Nastavak utakmice je bio odličan i Srbija je držala veliku prednost. U par navrata vodili su izabranici Aleksandra Đorđevića po 20 koševa razlike, ali su uspeli da prokockaju tu prednost pa su se malo opustili a onda su igrači Portorika napravili prednost od čak 14:0. Ovo je srećom bilo malo i nedostižno za našu prednost pa su Portorikanci završili susret sa pristojnim rezultatom. Za Srbiju je ovo opomena da opuštanja nema dok se ne dobije viza za RIO!

Pogledajte detalje iz meča:

Srbija je imala čak 5 igrača sa dvocifrenim učinkom:
Nedović je ubacio 14 poena, Bogdanović (5 asistencija), Birčević i Kalinić su ubeležili po 12 poena, Teodosić je uz 9 poena imao i 6 asistencija, a centri Nikola Jokić (12 poena) i Vladimir Štimac su odličnom igrom doprineli pobedi zajedno sa 20 poena i 12 skokova.

U prvoj utakmici „B“ grupe, Letonija je očekivano bila bolja od Japana rezultatom 88:48.
Naredna utakmica se igra u sredu 6. jula u 18.00 sati između Reprezentacije Srbije i Reprezentacije Angole.

NAPRED ORLOVI!
SJAJNO!



2 odgovora na temu "Srbija pobedila Portoriko u prvoj utakmici kvalifikacionog turnira za OI u Riu (VIDEO)"

  1. Pingback: Košarkaši Srbije se pobedom nad Angolom plasirali u polufinale kvalifikacionog turnira za OI u RIU | Sjajne Vesti

  2. Pingback: Još samo jedan korak do RIA: Srbija pobedila Češku i zakazala duel sa Portorikom | Sjajne Vesti

Morate se ulogovati da bi postavili komentar Login